EUR: 358,06 Ft
CHF: 338,38 Ft
2020. április 07., kedd
Herman

Sport

Tokió 2020 – Az időpont változott, a cél ugyanaz maradt

Gyors döntést hozott a NOB a tokiói játékok elhalasztásáról. Amit persze sokan fájlalnak, mert ugyan nem veszett kárba az eddig végzett munka, de újabb erőfeszítésekre lesz szükség. Kérdés, ki, hogyan bírja, és vállalja-e?


MTI/Kovács Tamás

– Stílusosan szólva, még nincs lefutva a meccs – nyilatkozta a Lokálnak Cseh László, a 34 éves olimpiai ezüstérmes úszó. – Már megtanultam türelmesnek lenni, ezért átbeszélem a dolgot az edzőmmel, és persze magamban is tisztázni kell a Tokióig vezető új út nehézségeit.


Ungvári Miklós a 39 éves, olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó azonban elkeseredetten jelentette ki, hogy „ez egyet jelent a visszavonulásommal”.


MTI Fotó: Kovács Tamás

A frissiben Eb-aranyat nyert pólócsapat játékosa, Hosnyánszky Norbert elmondta a Lokálnak, hogy mivel ilyesmire még nem volt példa, egyelőre csak azt várja, hogy elmúljon a járvány, és kijelöljék a további lépéseket. Egyelőre az a legfontosabb, hogy „maradjunk otthon!”MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

– A halasztás logikus és helyes döntés. Ami a pozitívum, hogy fiatal a csapatunk, még egy év tapasztalatszerzés segíthet. Kevés ilyen fejlődő képes csapat van a mezőnyben, szóval szomorú a halasztás, de még jól is kijöhetünk belőle – nyilatkozta Bíró Attila, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A 42 éves Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakos a Facebookon osztotta meg gondolatait: „Ugyanolyan lelkesedéssel és alázattal készülök nap mint nap, mint tízévesen életem első versenyére. Most türelemre és összefogásra van szükség nekünk is és mindenkinek a világon.”


MTI Fotó: Kovács Tamás

Kapás Boglárka, a 200 m pillangóúszás világbajnoka tömören fogalmazott a Facebookon: „Az időpont változott, de a cél ugyanaz maradt! Tokió 2021, jövünk!”


MTI/Kovács Tamás

„Kicsit letaglózott, de az már sejthető volt, hogy nem az eredeti időpontban lesz az olimpia – nyilatkozta Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó az M1-nek. – Nehéz feldolgozni a halasztást, és hogy még egy évet kell ebbe beleölnünk, de fel fogjuk dolgozni.”


MTI/Czagány Balázs

Kozák Danuta olimpiai bajnok kajakos szerint a halasztás észszerű, amit azért sajnál, de mindannyiunk egészsége sokkal fontosabb. Jelenleg ő is önkéntes karanténban van a családjával, mert ezen az időszakon közösen lehet túljutni a leggyorsabban.

Hosszú Katinka Fb-posztjának a végét érdemes idézni: „A sport és az olimpia sokkal több, mint érmek és eredmények. Ez életforma!”

Kapcsolódó Cikkek