EUR: 356,33 Ft
CHF: 336,29 Ft
2020. március 29., vasárnap
Auguszta

Egyéb Zalaegerszeg

Zalaegerszeg összefog!

Zalaegerszeg vezetése újra és újra olyan intézkedéseket hoz, amelyekkel segítheti a polgárokat a koronavírus terjedése miatti veszélyhelyzet kapcsán. Balaicz Zoltán polgármester közleményében úgy fogalmazott: a következő időszakban a legfontosabb önkormányzati feladat a megbetegedésnek legjobban kitett korosztályok védelme, ellátása lesz.

Összefog a város fotó: MTI/Varga György

Segít a város

Az önkormányzat „Segít a város” néven kezdeményezést indított, hogy megóvják az időseket attól, hogy el kelljen hagyniuk lakóhelyüket, mivel a járvány rájuk nézve a legveszélyesebb. „Amennyiben az érintett 70 év feletti polgárok nyilatkozatban vállalják és ellenőrizhető módon be is tartják az otthon tartózkodást, ezzel együtt pedig kérik a város segítségét az ellátásukról való gondoskodásban (étel házhoz szállítása, bevásárlás, gyógyszerkiváltás, csekkbefizetés a nyugdíjuk terhére), úgy önkormányzatunk megszervezi nekik azt”– írta a polgármester.

Az idős, egyedülálló emberek kérhetnek segítséget fotó: MTI/Balogh Zoltán

 

Hogyan lehet jelentkezni?

A 70 év feletti zalaegerszegiek, akik igénylik a segítséget, hétköznapokon, 8–14 óra között a 92/502-192 vagy 92/502-193-as telefonszámon jelentsék be. E-mailben is van erre mód: [email protected] címen. Aki vállalja az otthonmaradást, és kéri a segítséget telefonon, vagy e-mailben, annak egy kérelmet kell kitöltenie az adataival. Akinek van internet hozzáférése, az beküldheti a kitöltött kérelmet elektronikus úton a [email protected]  e-mail-címre. A kérelem elérhető itt: https://zalaegerszeg.hu/tart/index/351/SEGIT_A_VAROS. Akinek nincs otthon internet hozzáférése, ahhoz a telefonos jelzés után személyesen fog kimenni az igazolással rendelkező segítő, akivel papíralapon kitölthetik a kérelmet.

 

 

Vigyázzunk a csalókra!

Az önkormányzat figyelmeztet, hogy sajnos mindig vannak olyanok, akik megpróbálják kihasználni a helyzetet. Ezért a segítséget kérők minden esetben ragaszkodjanak a hivatalos, polgármesteri, pecséttel ellátott igazolás bemutatásához. Az önkormányzat előzetesen azt is közölni fogja telefonon, hogy név szerint kit várjanak. Senki mást ne engedjenek be a lakásukba! – Segítőinket gyakran kísérik majd el egyenruhás polgárőrök, néha rendőrök is. A városi rendőrkapitánnyal történt egyeztetésünk alapján a tetten ért, vagy később elfogott csalókkal szemben a lehető legkeményebb szigorral fognak fellépni a rendvédelmi szervek – hangsúlyozza Zalaegerszeg vezetése.

 

Azok jelentkezését várják, akik pl. szívesen bevásárolnának azoknak, akik nem tudják elhagyni lakásukat fotó:pixabay.com

Önkéntesek kerestetnek

A Facebookon is megtalálható Zalaegerszeg összefog elnevezésű önszerveződő civil csoport azt vállalta, hogy segítenek polgártársaiknak, akik betegségük vagy család hiányában szorulnak támogatásra. Ehhez a munkához keresnek önkénteseket, akik szívesen segítenének. A csoport munkáját, a koordinációt, a szervezést az önkormányzat is segíti, a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ pedig technikai és személyi hátteret is biztosít.

Kapcsolódó Cikkek