2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb Kaposvár Pécs

Ágyakat adtak a katonák a kórháznak

MTI/Sóki Tamás

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred száz katonai ágyat adott a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Akác utcai klinikának. A PTE az országos kórház-főparancsnok útján kérte a Pécsen berendezendő koronavírus-ellátó kórház kialakításához a Magyar Honvédség segítségét az ágykapacitás bővítésében. A kaposvári alakulat katonái, kiegészülve önkéntes tartalékosokkal elvégezték az ágyak és ágybetétek fertőtlenítését és készletezését, majd kiszállították a kórháznak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.