EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Külföld

Belgiumban kevesebb az új fertőzött, Hollandiában csökken az halálozások száma

Belgiumban a szerdai adatok szerint 525 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, ez a szám több mint százzal kevesebb az előző két nap statisztikáihoz képest.

A 11,5 millió lakosú országban csaknem 48 ezer esetet tartanak számon. A napi megbetegedések aránya a vírus kitörése óta a flamand tartományban a legmagasabb. A vírus okozta Covid-19-betegségben 170-en haltak meg szerdara virradóra, ez majdnem 40-el több, mint a kedden elhunytak száma. A vírusnak eddig 7501 halálos áldozata van az országban.


Az elmúlt 24 órában újabb 174 fertőzött személyt utaltak kórházi kezelésre. Ez valamivel több, mint az előző napokban beutaltak száma, de a közegészségügyi hatóság szerint a héten ápolásra felvettek száma már nem érte el naponta a kétszázat. Ugyanakkor egy nap alatt 340-en gyógyultan hagyhatták el az egészségügyi intézményeket, ami az utóbbi napokhoz képest hirtelen növekedést jelent.

Hollandiában újabb 386 embernek lett pozitív a teszteredménye, ez megint növekedést mutat a keddi viszonylag alacsony (171) eredményekhez képest. Az országban lassan eléri 39 ezret az igazolt fertőzöttek száma. A helyi közegészségügyi intézet azonban szerdán arról számolt be, hogy csökken a kórházi betegfelvételek és a járványban elhunytak száma is. Hollandiában eddig 4711-en haltak meg a SARS-CoV-2-vírus okozta betegségben, a 145 keddről szerdára elhalálozottakkal együtt.


Luxemburgban ez előző naphoz képest nőtt az új esetek száma. Míg kedden 6 fertőzöttet azonosítottak, szerdán már 12 új esetet rögzítettek a hatóságok, így a fertőzöttek száma 3741 a hozzávetőleg félmilliós lélekszámú nagyhercegségben. Egy ember halt meg 24 óra lefogása alatt a vírus okozta betegségen, eddig 89 halálesetet regisztráltak az országban. Az intenzív ápolásban részesülő személyek száma egyel csökkent hétfő óta 19-re. Jelenleg 141 embert ápolnak kórházban, míg a gyógyultak száma összességében 801. Luxemburgban csaknem 40 ezer tesztet végeztek a járvány kitörése óta.

Kapcsolódó Cikkek