EUR: 345,34 Ft
CHF: 320,46 Ft
2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Belföld

Elfogtak egy marihuánát termesztő férfit Nógrád megyében

Elfogott a rendőrség egy 32 éves férfit, aki marihuánát termesztett kertjében, Nógrád megyében – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata csütörtökön a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint a Készenléti Rendőrég Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószerbűnözés Elleni Osztályának rendőrei kedden azért mentek ki a családi házhoz, mert a német társszerv március végén jelezte, hogy elfogott egy 3,7 kilogramm marihuánát szállító férfit az osztrák határ közelében, és a drog eredetét illetően a nyomok Magyarországra vezetnek.


A nyomozók házkutatást tartottak a házban, ahol egy professzionálisan kialakított, már leszüretelt marihuánaültetvényt, valamint még megmaradt 21 tő – az előzetes szakértői vélemény szerint – cannabis növényt találtak – írták.

Hozzátették: a helyszínen talált tárgyakból és eszközökből megállapították, hogy az elfogott 32 éves férfi megkezdte az ültetvény felszámolását és költöztetését, azonban ezt a rajtaütéssel sikerült megakadályozni.

A nyomozók a férfit előállítása után kábítószer birtoklása bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amelynek során a gyanúsított érdemi vallomást tett. A férfi szabadlábon védekezik – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó Cikkek