2020. május 25., hétfő
Orbán

Budapest XIII.kerület

Gellei 70

Pályafutása alatt kétszer volt a Vasas edzője, és legjobb eredményét is ezzel a klubbal érte el: Gellei Imre a napokban ünnepelte hetvenedik születésnapját.

Gellei Imre, a születésnapját március 29-én ünneplő labdarúgóedző elmondta: igyekezett mindig harmóniára törekedni pályafutása során.


Gellei Imre (fotó: Wikipedia)

Két évvel ezelőtt egy iskolai avatóünnepségen (fotó: Lokál archív)

– Voltak nehéz pillanataink a klubcsapataimnál és a válogatottnál is, de nagyon fontos, hogy inspiráló közeget hozzunk létre. Mindig a csapat a fontos, és bármilyen furcsa, a vezetőedző vagy a szövetségi kapitány személye másodlagos – nyilatkozta az M1 csatornán. – Abban a szerencsés helyzetben voltam és vagyok, hogy lehettem az utánpótlás-válogatott szövetségi edzője, majd a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya, most pedig az öregfiúknak vagyok a mestere.

Angyalföldi évek

Gellei Imre két időszakban, 1991-92 és 1995-98 között irányította a Vasast. Legjobb eredményét az angyalföldiekkel érte el: az 1997/98-as idényben bronzéremig vezette a csapatot.

Bár jelenleg a feleségével együtt Keszthelyen, önkéntes karanténban tölti a napjait, a Magyar Labdarúgó-szövetség szakmai bizottságának tagjaként egy olyan törzsanyagon dolgozik – elsősorban a kisgyermekek képzését illetően –, amely „mindenképpen üdvözítő lehet az egyesületek számára”.

Gellei a nemzeti együttest 2001 szeptemberétől 2003 novemberéig 23 mérkőzésen irányította, ezalatt hétszer nyertek, valamint négy döntetlen mellett 12 alkalommal szenvedtek vereséget.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kezdés előtt tesztelnek

  Angyalföld – A hivatalok újranyitása előtt minden önkormányzati dolgozó részt vesz egy koronavírus-teszten a XIII.

 • Vigyázat, csalok!

  Vigyázat, csalok!

  Virtuális kiállítás eleveníti fel a mágia kiváló magyar mestere, Rodolfo munkásságát.

 • A derbivel folytatja az Újpest

  A derbivel folytatja az Újpest

  Az Újpest FC, amelynek játékosai a leállás ideje alatt is szorgalmasan készültek a folytatásra, egy rendkívül érdekes meccsel folytatják.