2020. május 29., péntek
Magdolna

Életmód

Karanténklipek, avagy amikor Mozart vasal

A karantén idején a színészek is betartják a szabályokat, és úgy vigyáznak magukra és a környezetükre, hogy csak a legszükségesebb esetben mozdulnak ki otthonról. A Budapesti Operettszínház társulatának azonban a hétköznapi élete is kész színház, és ezt meg is mutatják. 

Mozat (Mészáros Árpád Zsolt)
home office-ban

Legújabb, többrészes Karanténklipek – Operettszínház home office című közösségi projektjükben azzal a gondolattal játszanak el, hogy milyen lenne, ha az általuk alakított karakterek – János vitéz, Mozart vagy akár a Csárdáskirálynő csodálatos Szilviája – otthonról dolgoznának. A zenés kisfilmekben valamennyi szereposztás színészei dalra fakadnak, közben bekukucskálhatunk otthonaikba, és az is kiderül, hogy milyen remek humoruk van. Dolhai Attila János vitéze szürke mackónadrágban, kalapban nyáj híján egy hatalmas nyuszit terelget, György-Rózsa Sándor Jancsija a balkonon virágokat öntözget, Sándor Péter pedig csíkos fürdőköpenyben ébredezik, miközben Juliskára gondol. A Mozartok is kitettek magukért: Mészáros Árpád Zsolt maga vasalja az ingét, belövi a sérót, felteszi a napszemüvegét, és elindulna – de rájön, hogy karanténban van, ezért a home office szabályai szerint videókonferencián keresztül csatlakozik a másik két Mozarthoz, Kocsis Déneshez és Dolhai Attilához. A Csárdáskirálynő szereplői pedig látványos bluebox technikával hidalják át a távolságot.


 

Nem tétlenkednek

A Budapesti Operettszínház a színházak közül szinte elsőként alkalmazkodott a járványhelyzethez: jelmeztára és varrodája textilmaszkok készítésébe kezdett, elsőként indítottak Napi derű címmel egy sorozatot, amelyben mindennap egy-egy művész mesél arról, hogyan telik a napja A színházi világnapon levetítették Jacobi Viktor Sybill című előadását, amelyre 24 ezer néző volt kíváncsi. Élőben is bejelentkeztek Boris Vian 100, avagy Tajtékos dalok címmel, ahol a Tajtékos dalok alkotóival beszélgettek az előadás díszletei között. Most pedig új sorozatot indítottak, amelynek címe: Operettszínház home office.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megérkezett a Bisztrónyúlba a koviubi-szett

    Megérkezett a Bisztrónyúlba a koviubi-szett

    A háziasszonyok dolgát megkönnyítik az előre, szettbe csomagolt alapanyagok. A húsleveszöldség csomag régi motoros a piacon, de ahogy beindul a gyümölcsszezon, több helyen lehet kapni előre összeállított gyümölcsleves, vagy gyümölcssaláta csomagot.

  • A borsmenta tea jótékony hatásai

    A borsmenta tea jótékony hatásai

    Találós kérdés: a kertben termesztve sajátos illatot áraszt. frissen szedve nagyon jól tudja ízesíteni az ételt. Teaként frissít:, mi az? Egyszerű a válasz, mégis nehezen találják ki, hogy a borsmentáról van szó.