2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Belföld

Lánczy Leó-díjat kapott Dávid Ilona

Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Lánczy Leó-díjat adományozott Dávid Ilonának, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatójának a regionális közlekedési központok integrálása során nyújtott kimagasló szakmai munkájának elismeréseként az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából – közölte a Volánbusz szerdán az MTI-vel, hozzátéve, hogy az elismerést a koronavírus-járvány miatt szűk körben adták át.

A közleményben felidézik, hogy 2019. október 1-jétől a Volánbusz Zrt. része lett a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt., a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt., az ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt., az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt., a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. és a KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.


Az új Volánbusz évente mintegy 667 millió utast szállít, több mint 19 ezer dolgozójával a harmadik legnagyobb foglalkoztató az állami vállalatok között.

Kapcsolódó Cikkek

  • 250 milliárd a Magyar falu programra

    250 milliárd a Magyar falu programra

    A Magyar falu program keretösszege jövőre meghaladhatja a 250 milliárd forintot – jelentette ki a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Győr közeli Rábapatonán.