EUR: 344,98 Ft
CHF: 320,32 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Belföld

Lánczy Leó-díjat kapott Dávid Ilona

Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Lánczy Leó-díjat adományozott Dávid Ilonának, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatójának a regionális közlekedési központok integrálása során nyújtott kimagasló szakmai munkájának elismeréseként az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából – közölte a Volánbusz szerdán az MTI-vel, hozzátéve, hogy az elismerést a koronavírus-járvány miatt szűk körben adták át.

A közleményben felidézik, hogy 2019. október 1-jétől a Volánbusz Zrt. része lett a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt., a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt., az ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt., az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt., a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. és a KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.


Az új Volánbusz évente mintegy 667 millió utast szállít, több mint 19 ezer dolgozójával a harmadik legnagyobb foglalkoztató az állami vállalatok között.

Kapcsolódó Cikkek

  • Európa jövőjéről tárgyalt Orbán Viktor

    Európa jövőjéről tárgyalt Orbán Viktor

    Orbán Viktor miniszterelnök kedden videokonferencia keretében megbeszélést folytatott a V4-országok kormányfőivel, valamint Charles Michellel, az Európai Tanács (EiT) elnökével.

  • Készülni kell a járvány második hullámára

    Készülni kell a járvány második hullámára

    Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára az Országgyűlés keddi ülésén elmondta, hogy a koronavírus-járvány okozta válság 10 év eredményeire jelent veszélyt, de a kormány mindent megtesz, hogy az időben meghozott döntésekkel a gazdaságvédelmi intézkedésekkel és összefogással legyőzzük az akadályokat.