2020. május 25., hétfő
Orbán

Budapest VII.kerület XIII.kerület XIV.kerület

Legkorábban júliusban

A hagyományos májusi szezonnyitás biztosan elmarad a budapesti strandokon, a fürdőegységek fokozatos visszanyitásának reális esélyét júliusra teszi a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt.

Angyalföld – Erzsébetváros – A  BGYH a koronavírus terjedése miatt kialakult helyzetre tekintettel, alapítói határozat szerint 2020. március 15-től valamennyi fürdőegységét, gyógyászati egységét határozatlan ideig zárva tartja, nincs olyan fürdőegységük, amely üzemelne. A BGYH hangsúlyozta, hogy figyelemmel kísérik a vírus terjedéséről és annak megelőzéséről szóló kormányzati tájékoztatásokat, utasításokat és maradéktalanul eleget tesznek ezeknek. Emellett folyamatosan elemzik mind a nemzetközi, mind a hazai fürdőszektor intézkedési terveit, és ennek függvényében mérlegelik, készítik elő a saját intézkedési tervüket.


A Palatinuson megújul az élménymedence (fotó: FB)

Már csak júliusig kell kibírni (foto: Pixabay)

Közölték: a jelenlegi terveink szerint, amint feloldják a kijárási korlátozást, a kollégáik megkezdik a fürdők strandfelkészítési, karbantartási munkálatait, ütemezetten. A munkavégzés alatt ügyelnek a fertőzés megelőzésére, terjedésre. Meg kell még ismerniük a szabadtéri fürdőegységek üzemeltetésének esetlegesen megváltoztatott szakhatósági feltételeit, a BGHY már február végétől nagyon szigorú üzemeltetési előírásokat vezetett be, és a nyitást követően is külön protokoll eljárásrendet kíván megvalósítani – jelezték.

MTI


 

Maradnak a kedvezmények

A BGYH Budapesten hat strandfürdőt üzemeltet, köztük van az angyalföldiek és újlipótvárosiak kedvence, a Palatinus, és az erzsébetvárosiak által is látogatott Paskál. A cég tájékoztatása szerint ezekben továbbra is lesz lehetőség gyermek-, diák- és nyugdíjas-jegyvásárlásra, illetve komoly kedvezményeket nyújtó családi belépő megváltására.

 

Mindenhol készülnek

 

A strandok nemcsak lélekben készülnek a csonka, de remélhetőleg élményekkel teli szezonra. A Palatinus hivatalos közösségi oldalán jelezte, hogy a szükséges óvintézkedések megtartása mellett karbantartási és felújítási munkákat végeznek.

 

Zöldszám

 

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. mindennap 8 és 18 óra között, ingyenesen hívható zöldszámot működtet: +36-80-315-900.
A vendégek ezen a számon tehetik fel kérdéseiket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kezdés előtt tesztelnek

  Angyalföld – A hivatalok újranyitása előtt minden önkormányzati dolgozó részt vesz egy koronavírus-teszten a XIII.

 • Vigyázat, csalok!

  Vigyázat, csalok!

  Virtuális kiállítás eleveníti fel a mágia kiváló magyar mestere, Rodolfo munkásságát.

 • A derbivel folytatja az Újpest

  A derbivel folytatja az Újpest

  Az Újpest FC, amelynek játékosai a leállás ideje alatt is szorgalmasan készültek a folytatásra, egy rendkívül érdekes meccsel folytatják.