2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Extra

Mága Zoltán: Most, a bajban szolidaritást, empátiát kell mutatnunk, gyakorolnunk

Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész arra kér mindenkit, hogy aki teheti, maradjon otthon. Egy közleményben kéri a munkaadókat, hogy kövessék példáját, és próbáljanak megtenni mindent azért, hogy kollégáik megkapják a fizetéseiket.

A hegedűművész arra szólítja fel a hasonló vállalkozásokat, egyesületeket, hogy ameddig lehetőség van rá, utalják el a járandóságokat a munkavállalóknak – írja közleményében a Mága Zoltán Iroda.


„A zenekarunk igazgatójával egyeztetve szeretném tájékoztatni a munkaviszonyban foglalkoztatott zenész kollégáinkat, hogy mindenki határidőre megkapja a munkabérét” – áll a közleményben, amely kitér arra is, hogy mivel a következő időszakban bevételre, jegyeladásokra nem számíthatnak, „a saját anyagi tartalékaimból tudom csak fedezni az irodai alkalmazottak, a szimfonikus és cigányzenekar művészeinek munkabérét, ameddig bírom”.

Most, a bajban szolidaritást, empátiát kell mutatnunk, gyakorolnunk. Éppen ezért arra kérek minden munkaadót, hogy a jelen helyzetben is minden rendelkezésre álló eszközzel segítse munkatársait – jelentette ki Mága Zoltán.

A művész arra buzdít, hogy mindenki maradjon otthon, kövesse és tartsa be az operatív törzs előírásait, intézkedéseit.


MTI


MTI/Mónus Márton

Kapcsolódó Cikkek

 • A biztonság az első, irány belföld!

  A biztonság az első, irány belföld!

  A koronavírus miatt nehéz helyzetbe kerültek a hazai vendéglátók, szállásadók, de hamar talpra állhatnak, és már a nyáron utolérhetik magukat – mondta a Lokálnak Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

 • Rózsika néni jó példát mutat

  Rózsika néni jó példát mutat

  A koronavírus mindannyiunk életét fenekestül felforgatta. Így van ezzel a 72 éves Rózsika néni is, aki példát mutat az időseknek. Betartja a szabályokat, az otthonában is rendszeresen táncol és tornázik.

 • Új munkát kerestek a magyar sztárok

  Új munkát kerestek a magyar sztárok

  A járvány miatt már több, mint két hónapja bezártak a színházak és elhalasztották a koncerteket. Néhány magyar színész és zenész ezért új munkahely után nézett.