EUR: 346,40 Ft
CHF: 321,84 Ft
2020. augusztus 15., szombat
Mária

Egyéb VIII.kerület IX.kerület X.kerület XIV.kerület

Megmozdult az ingatlanpiac

Még korai lenne mélyreható, végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban. A kép viszont nagyon vegyes a fővárosban − derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből.

− A kínálatban elsősorban a korábban lakáshotelként működő, azaz rövid távra − jellemzően külföldi − turistáknak kiadó lakások jelentek meg. A járvány miatt ugyanis várhatóan jóval kevesebben érkeznek majd külföldről. A kínálatbővülés motorját jelentő lakások elsősorban Budapest belső kerületeiben találhatók − mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. Kiemelte, jelentősen megnőtt a havi 100 ezer forintnál olcsóbban bérelhető lakások száma a fővárosban.


 (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kőbánya

A X. kerületben átlagosan ötezer forinttal csökkent a bérleti díj, igaz, a kínálat is közel hat százalékkal lett kisebb.

Zugló

A XIV. kerületben semmi sem változott, átlagosan százötvenezerbe kerül az albérlet, viszont bő nyolc százalékkal lett kisebb a választék.

Józsefváros

A VIII. kerületben mindössze ezer forinttal lett olcsóbb az átlagár (159 ezer), viszont a kínálat tizenegy százalékkal megugrott.

Ferencváros

Ötezerrel drágább átlagosan az albérlet a IX. kerületben, és ha csak minimálisan is (0,5 százalék), de csökkent a kínálat.

Máris érezni a hatást


(fotó: MTI/illusztráció)

Két héttel az első magyarországi fertőzött regisztrálását követően négy százalékkal nőtt a kiadó lakások száma Budapesten.

A kiadó fővárosi lakásokat kínáló hirdetések száma március elejéhez képest több mint 5 százalékkal emelkedett.

A belső pesti kerületekben (V., VI., VII. és VIII.) az átlagárak két hét alatt 1–4 százalékkal csökkentek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.