EUR: 354,27 Ft
CHF: 333,44 Ft
2020. július 09., csütörtök
Lukrécia

Külföld

Művészeti árverésen 2,4 millió euró gyűlt össze a francia ápolók támogatására

Egy párizsi művészeti árverésen 2,4 millió euró (865 millió forint) gyűlt össze a koronavírusos betegekkel foglalkozó francia ápolók támogatására.

Összesen 370 kikiáltási tárgyat adtak el – közölte a párizsi Piasa aukciósház kedden. A legdrágább tárgy, Claire Tabouret kortárs francia művész Les Débutantes című festménye volt, amely 207 ezer euróért (74,5 millió forintért) kelt el.


Az eladott alkotások között volt Yves Klein L’Esclave de Michel-Ange című műve, amely 56 ezer eurót (20 millió forintot) ért új tulajdonosának. A belga Berlinde de Bruyckere egyik viaszszobra 32 ezer euróért (11,5 millió forintért) cserélt gazdát a múlt hét végén tartott jótékonysági aukción.

Az eladásra kínált alkotások galériatulajdonosok, művészek, dizájnerek és építészek adományai voltak. A bevételt a #ProtegeTonSoignant (védd az ápolódat) elnevezésű kollektíva kapja, mely többek között a kórházak számára szükséges anyagok megvásárlásával és szétosztásával foglalkozik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghaladta a 12 milliót a fertőzöttek száma

    Meghaladta a 12 milliót a fertőzöttek száma

    A világon 12 012 720 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 548 914, a gyógyultaké pedig 6 562 679 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtöki adatai szerint.

  • Orbán Viktor: Ne a nyugatiak mondják meg, hogyan éljünk

    Orbán Viktor: Ne a nyugatiak mondják meg, hogyan éljünk

    Mi Közép-Európából arra kérhetjük a Nyugatot: ne mondja meg, hogyan kellene élnünk az életünket – mondta szerdán Orbán Viktor miniszterelnök az Európa cenzúrázatlanul című webkonferencián, amelyen Aleksandar Vucic szerb elnök és Janez Jansa szlovén miniszterelnök is felszólalt.