2020. május 25., hétfő
Orbán

Külföld

Olaszországban az elmúlt huszonnégy órában tovább csökkent a halottak száma

Kétszáznyolcvanöttel emelkedett a koronavírus-járvány halálos áldozatainak egy nap alatti száma Olaszországban – közölte csütörtök este az olasz polgári védelmi hatóság az utolsó járványtájékoztatón. Mostantól a hatóság kizárólag interneten közli a számokat, nem tartanak több sajtótájékoztatót a járvány adatainak alakulásáról.

A járvány helyi kitörése óta a halottak száma elérte a 27 967-taz országban.


Az aktív fertőzöttek száma egy nap alatt több mint háromezerrel csökkent, és ezzel párhuzamosan rekordot döntött a gyógyultak száma is.

A halottak száma csökkent a szerdán mért 323-hoz képest. Hetek óta ez az első alkalom, hogy a halottak száma egy nap alatt háromszáz alá süllyedt.


Az aktív fertőzöttek száma egy nap alatti száma 3106-tal csökkent, ami az eddigi legmagasabb adatnak számít. A jelenleg regisztrált betegek száma 101 551-nek felel meg. A betegek közül több mint 81 ezren házi karanténban tartózkodnak. Intenzív osztályon 1694-en maradtak, ez a tizenöt napja mért adat felével egyenlő.

A gyógyultak száma túllépte a 75 ezret. Az utóbbi huszonnégy órában 4693-mal nőtt a gyógyultak száma, ami szintén az eddigi legmagasabbnak felel meg.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 205 463-t.

A gócpont Lombardiában egy nap alatt 598 beteget szűrtek a korábbi 786-hoz képest. A tartományban a diagnosztizált fertőzöttek száma meghaladja a 75 ezret. Kilencvenhárman haltak meg a korábbi száznégyhez képest. A régióban február 20. óta több mint 13 ezren veszítették életüket a járványban. Ezzel egy időben a február 23-án elsőként vesztegzár alá helyezett Lodi és Cremona kórházai jelezték, hogy kilenc korábban már meggyógyult,és a teszteken negatívnak bizonyult személy fertőzödött meg ismét.

Olaszország minden tartományában a fertőzésterjedést mutató R0-érték egy alatt van. Luca Richeldi a polgári védelem egészségvédelmi szakértője elmondta az utóbbi tizenöt napban felére sikerült csökkenteni a halottak napi számát, megkétszereződött a gyógyultak napi létszáma. Csütörtökön az olaszországi tartományok felében száz alatt volt a napi diagnosztizált fertőzöttek száma. Majdnem két millió vírustesztet végeztek el az utóbbi több mint két hónapban.

“Az óvintézkedések megtették hatásukat. A járvány új szakaszába léptünk” – mondta Angelo Borrelli a polgári védelem vezetője. Bejelentette, hogy mostantól a hatóság kizárólag interneten közli a számokat, nem tartanak több sajtótájékoztatót a járvány adatainak menetéről.

Borrelli hozzátette, hogy a polgári védelem továbbra is az óvintézkedések tiszteletben tartását tanácsolja, mindenekelőtt a társadalmi távolságtartást.

Kapcsolódó Cikkek