EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Sport

Tanulnak a szünetben a pólós lányok

Újra halasztották a női vízilabdázók olimpiai selejtezőjét. Bíró Attila szövetségi kapitány szerint ennek legfeljebb annyi hasznát látják, hogy a lányok a tanulmányaikra tudnak koncentrálni.

Mindegyik kerettag tanul, ki főiskolán, ki egyetemen, de például a felvidéki Pöstyénből származó Rybanska Natasa az érettségijére készül. A szövetségi kapitány pedig – jobb híján – hazatért szűkebb pátriájába, Egerbe és a családi szőlészetben, borászatban teszi hasznossá magát. Most éppen a szőlő metszésével.


– Számítottunk az újabb halasztásra is, de jó lenne, ha mihamarabb közölnék az új torna pontos időpontját, mert csak annak ismeretében tudunk további terveket készíteni, hiszen másképp kell készülni, ha ősszel lesz a selejtező, megint másképp, ha jövőre tolják át – nyilatkozta a Lokálnak Bíró Attila. – Most kiszakadhatunk a napi rutinból, több idő jut a családra, a tanulásra és egyebekre, bár a lányok azért az előírt program alapján egyedül otthon, illetve az internet segítségével kis csoportokban végzik a munkát. Csak a vizes edzéseket mellőzzük, májusban vagy júniusban azért jó lenne egy összetartást vezényelni a válogatottnak.

A trieszti olimpiai selejtezőt eredetileg márciusban rendezték volna, de a járvány miatt májusra halasztották. Az Eb-bronzérmes magyarok a görögökkel, a kazahokkal, az izraeliekkel és az új-zélandiakkal szerepelnek egy csoportban. A tornáról az első két csapat jut ki a tokiói játékokra.


Befejeződne a bajnokság?

Előfordulhat, hogy mind a férfi, mind a női bajnokságot befejezettnek nyilvánítják, hiszen a járványhelyzet vége még messze van. A vlv.hu információi szerint valószínű, hogy a bajnokságot befejezettnek nyilvánítják. Nem lenne győztes és kieső, a nemzetközi kupákban azok a csapatok indulhatnának, amelyek idén. A következő bajnokság korábban kezdődne, vagy a Magyar Kupát az év végéről nyárra tennék át.

Kapcsolódó Cikkek