EUR: 346,39 Ft
CHF: 321,84 Ft
2020. augusztus 15., szombat
Mária

Külföld

Több civil meghalt egy pokolgépes robbantásban Afganisztánban

Legalább nyolc ember, köztük hat gyerek vesztette életét pokolgépes támadásban szerdán a dél-afganisztáni Hilmend tartományban.

Egy út mentén elhelyezett pokolgép robbant fel járművük mellett. A halálos áldozatok mind egy család tagjai voltak – közölte Zamán Hamdard, tartományi rendőrségi szóvivő.

A merénylet elkövetését egyelőre senki nem vállalta magára, az esetről beszámoló AP amerikai hírügynökség azonban megjegyzi, hogy mind az afgán kormány ellen fegyveres felkelést folytató tálib szélsőségesek, mind az Iszlám Állam dzsihadista szervezet harcosai igencsak tevékenyek a tartományban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Elhunyt a pixel feltalálója

  Elhunyt a pixel feltalálója

  Elhunyt Russell A. Kirsch amerikai tudós, a pixel (képpont) feltalálója, a világ első digitális képszkennelőjének kifejlesztője.

 • Rekordmeleg Belgiumban

  Rekordmeleg Belgiumban

  Rekordmeleget mértek Belgiumban, a főváros Uccle nevű kerületében lévő mérőállomáson átlagosan 33,5 Celsius-fokot regisztráltak az augusztus 6.

 • Aktív közösségi életet élnek a cápák

  Aktív közösségi életet élnek a cápák

  Az eddig ismertnél jóval összetettebb közösségi életet élnek a cápák, széles közösségi hálózatokat ápolnak és évekig tartó kapcsolatokat alakítanak ki – derítették ki tengerbiológusok szürke szirtcápák életét tanulmányozva a Csendes-óceánban.