EUR: 345,34 Ft
CHF: 323,28 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Külföld

Tűz ütött ki egy raktárépületben Dél-Koreában, sokan meghaltak

Legalább 38 építőmunkás meghalt, és legalább 10 megsérült szerdán egy raktárépületben kitört tűzben a dél-koreai Icshön városában – közölte a tűzoltóság.

Tisztségviselők tájékoztatása szerint nyolc sérült súlyos állapotban van.


A korábbi beszámolók 25 halottról és hét sérültről szóltak.

A fővárostól, Szöultól mintegy 80 kilométerre délkeletre fekvő Icshön városában egy építési területen található raktár helyi idő szerint kora délután kapott lángra. Az gyanítják, hogy az alagsorban történt robbanás miatt keletkezett a tűz.

Feltehetően szigetelésre használt robbanékony vegyület, uretán okozta a detonációt építési munkálatok közben. Fültanúk elmondása szerint legalább 10 alkalommal hallották robbanás dörejét.

A tűzoltóság illetékesei közölték, hogy a tűz szemlátomást rendkívül gyorsan tovaterjedt, és a munkásoknak esélyük sem volt kijutni a lángoló raktárból. Az AP amerikai hírügynökség tisztségviselőkre hivatkozva mindazonáltal arról számolt be, hogy mintegy 30 munkásnak sikerült megmenekülnie, legalább egy ember azonban eltűnt.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség jelentése szerint a tüzet helyi idő szerint este háromnegyed hét előtt nem sokkal sikerült eloltani.

Csung Szje Kjun miniszterelnök arra utasította a belügyminisztert, a rendőrség és tűzoltóság parancsnokát, hogy minden rendelkezésükre álló eszközt vessenek be a leégett épültben zajló kereséshez és mentéshez.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek