2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb I.kerület II.kerület III.kerület XI.kerület XII.kerület

Újbudán is összefogtak a helyiek

A lehetőség szerint mindenkit az otthon maradásra biztató óvintézkedések közepette egyre-másra alakulnak civil önkéntesekből, helyi közösségekből az időseket, rászorulókat támogató, ellátó csoportok. Egy ilyen lokálpatrióta összefogás született Őrmezőn is.

Az őrmezei lelkes lokálpatrióták csapata Junghausz Rajmund (balszélen) képviselő vezetésével  mindig abban segíít, amiben kell            (Fotó: Lokál)

– Ebben a vírus által terhelt időszakban nehéz találni bármilyen pozitívumot. Mégis vannak olyan tettek, figyelmes cselekedetek, amelyek különösen nagy érzékenységről tanúskodnak és jó példát mutatnak. A járvány kitörését követően segítő csapatot szerveztem Őrmezőn, Sasadon és Sashegyen, amibe már az első napokban közel húszan jelentkeztek – számolt be a Lokál Extrának Junghausz Rajmund. Őrmező önkormányzati képviselője hozzátette, segítik az idősebbeket a bevásárlásban, postai ügyintézésben és a gyógyszerbeszerzésben is.


– A magánszemélyeken kívül cégek is jelezték segítő szándékukat. Példaként említenék egy helyi éttermet, ahonnan ingyenesen szállítanak ki ebédet olyan rászoruló idősebb embereknek, akik ezt most igénylik. A veszélyhelyzet végéig vállalták ezt a feladatot. Kifejezetten szimpatikus volt számomra, amikor azt mondták nekem, hogy nem szeretnének névvel megjelenni sehol, pusztán a segítség a céljuk, csak küldjem a nevet és a címet.

Amikor még lehetett találkozni, együtt festették le az Őrmezei Hajós Játszótér hajóját (Fotó: Lokál)

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.