2020. május 26., kedd
Evelin, Fülöp

Belföld

A Kereszténydemokrata Internacionálé vezetőivel tárgyalt Orbán Viktor – Fotók!

Videokonferenciát tartott a világ kereszténydemokrata erőit tömörítő CDI pártszövetség, melynek egyik alelnöke Orbán Viktor; a megbeszélés kiemelt témája a koronavírus-világjárvány kezelése volt, különös tekintettel a munka nélkül maradók újbóli elhelyezkedésének biztosítására – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

A résztvevők – akik között megtalálható többek között a szlovén miniszterelnök, valamint Kolumbia és Libanon volt elnöke – hangsúlyozták: alapvető fontosságú a járványban leginkább érintett országok gazdasági és társadalmi szerkezetének mielőbbi újjáépítése.


A normális élethez való visszatérést hosszú távú és fenntartható intézkedésekkel kell megalapozni. A CDI vezetősége ezért leszögezte: a gazdasági válságból való kilábalást munkahelyteremtéssel kell megvalósítani.

Orbán Viktor kezdeményezésére a CDI rögzítette azt az elvet is, hogy az országokban annyi munkahelyet kell létrehozni, amennyit a koronavírus elpusztít – ismertette a sajtófőnök.

Orbán Viktor miniszterelnök az eseményről közösségi oldalára is posztolt fotókat:

Címkék

Kapcsolódó Cikkek