2020. május 25., hétfő
Orbán

Életmód

Arclemosók házilag

Ki gondolná, hogy egyetlen háztartásban számos vegyület van, amit ételek elkészítéséhez használnak, ám alkalmasak arra, hogy házi kozmetikumok alapjai legyenek. Arclemosót saját maguk is készíthetnek otthon házilag, ha megvannak hozzá a megfelelő alapanyagok. Nagy előnyük, hogy nincs bennük adalékanyag, és ezáltal természetes módon hat a bőrre.

Arclemosó készítése házilag – Pinterest

Olívaolaj és kókuszolaj


Kíméletesen távolítja el a legerősebb rúzst, alapozót és vízálló szemfestéket is. Ezt úgy kell felvinni a tisztítandó felületre, hogy szivacsra vagy vattapamacsra cseppentik vagy egyik, vagy másik olajat, és azt kenik az arcra. A vattapamacsot használat után el lehet dobni. Alapvetően mindkét olaj táplálja a bőrt.

arclemosás – Pixabay

 

Boszorkánymogyoró-olaj


A hatáslírások szerint ez a fajta olaj bőrszépítő hatású, és segít összehúzni a kitágult pórusokat is. Akne és pattanások ellen is ajánlják – olívaolajjal vagy kókuszolajjal elkeverve.

 

boszorkánymogyoró – Pixabay

Avokádó és avokádóolaj

Az avokádót eddig főként gyümölcsként ismerték, azonban ha péppé törik, akkor azt az arcra is lehet kenni, és ha hagyják egy kicsit állni az arcon, hogy megszikkadjon, akár arcradírként is működhet. Amennyiben összekeverik még némi olívaolajjal és tojás sárgájával, akkor arcpakolásként is fel lehet használni.

Ricinusolaj

ricinusolaj a bőrápolásban – Pinterest

A ricinusolajról a legtöbb embernek az jut eszébe, hogy székrekedés esetén kell alkalmazni. Ám nem csak belsőleg hatásos, hanem külsőleg is. Össze kell keverni néhány evőkanál szőlőmagolajat és egy evőkanál ricinusolajat. Ezt az elegyet kell felkenni az arcra. Az érzékenyek bőrét táplálja, javítja az arc hajszálereinek keringését, sima lesz tőle a bőr és eltávolítja a feleslegessé vált hámsejteket, továbbá tisztítja a szempillákat – ajánlotta a hazipatika.com.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rongyszőnyeg elnyűtt pólókból

  Rongyszőnyeg elnyűtt pólókból

  A téli holmik átválogatása után nem érdemes rögtön a kukába dobni az elnyűtt cuccokat. Érdemes inkább eltenni, és a megfelelő darabokból csíkokat hasítani, gombolyagot készíteni és azután szőnyeg készítésre felhasználni.

 • Szerencsét hozó pilea

  Szerencsét hozó pilea

  A lakást nemcsak a papírdekorációk tudják díszíteni, hanem a növények is. A modern otthonok egyik legérdekesebb dísze a pénzlevelű pilea.

 • Japán lonc: gyógyít és díszít

  Japán lonc: gyógyít és díszít

  Az európai kertek dísze, gyönyörű szép fehér, hosszúkás, harang alakú virágzata van, mintha egy fehér hajú királylányt látnánk a kert lakói között. Amennyiben feltennének egy találós kérdést, valószínűleg, nem találnák ki azonnal, hogy milyen növényről van szó?