EUR: 350,40 Ft
CHF: 331,08 Ft
2020. május 25., hétfő
Orbán

Extra

Az anyatej egy második köldökzsinór

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hétköznapi hősöket bemutató sorozatában a Zala Megyei Szent Rafael Kórház csecsemő és gyermekgyógyászati osztályának főorvosa, dr. Gárdos László mesélt a kórház mindennapjairól a koronavírus árnyékában és az anyatej fontosságáról.

– Mind a terheseknél, mind az újszülötteknél egyelőre az olyan  életveszély nagyon-nagyon ritka, mint ami a hatvan év feletti emberekre vár – mondta az orvos, aki felhívta a figyelmet a szoptatás jótékony hatásaira. – Nagyon nagy valószínűséggel tudjuk azt mondani, hogy az anyatejjel nem jut át a koronavírus fertőzés, de az anya egyéb testváladékaival megfertőzheti a babát – hívta fel a figyelmet dr. Gárdos, hozzátette, maszk használatával és folyamatos kézmosással azonban nagy eséllyel elkerülhető a vírus átadása a babának.


– Az anyatej, mint egy második köldökzsinór, úgy viselkedik. Biztonságban van a baba… Védi például bármilyen vírusfertőzéssel szemben – magyarázta az orvos, aki a karanténidőszakban nagyon sok időt tud saját gyermekeivel tölteni, ami számára külön öröm. – Lehet, hogy e nélkül ez soha nem adatott volna már meg – tette hozzá.

Fotó: Facebook

Kapcsolódó Cikkek