EUR: 349,53 Ft
CHF: 330,06 Ft
2020. május 25., hétfő
Orbán

Sport

Balázs Attila: Versenyek élesztik a tüzet

Lábbal is teniszezik Balázs Attila. Afféle kiegészítő sportként tengózik a teniszélet kényszerű leállásakor a világranglista 76. helyén álló játékos. Sajnos, neki is a legrosszabbkor jött a szünet, de bízik benne, hogy ott folytatja, ahol abbahagyta.

Rutinos lábteniszrókák szerint is nagyon veszélyes ellenfél Attila. Hát még kézzel, a ranglista 76. helyezés nem pottyant az ölébe, keményen meg kellett dolgozni érte.


– Sajnos, a versenylázat, a benned élő tüzet nem lehet még kemény edzésekkel sem fenntartani – nyilatkozta a Lokálnak a pillanatnyilag legmagasabban jegyzett magyar teniszező. – Ahhoz tétmeccsek kellenek, és ezért remélem, hogy a teniszélet is minél hamarabb visszatér a régi kerékvágásba. Nyilván az éles rajt előtt el kell indulnom, egy-két formába hozó tornán. Addig is keményen készülök, amibe belefér néha-néha egy lábteniszparti a barátaimmal.

Számára talán nem jelent nagy újdonságot a leállás, hiszen négy-öt évvel ezelőtt sérülése miatt vagy két évet kihagyott, hogy aztán újra teljes erőbedobással teniszezzen. Akkor szinte a nulláról kapaszkodott fel, olyan ellenfelekkel szemben, akik egy percet sem hagytak ki. Most talán nem lesz olyan nehéz újra belerázódni.


– A focival együtt ébredezik a hazai tenisz is, hiszen a hétvégi Budapest Kupán afféle jótékonysági tornán találkoznak a magyar élvonal legjobbjai. Ugyan nézők még nem lesznek, de az eseményt szinte teljes egészében élőben közvetíti az M4 Sport.


MTI/Czeglédi Zsolt

 

Gyerekidő

Azért van előnyös oldala is a hosszúra nyúló szünetnek. Attila évente mintegy 30-35 hetet külföldön tölt, így vajmi keveset tud foglalkozni hároméves kislányával. Most legalább sok mindent bepótolhattak.

Kapcsolódó Cikkek