EUR: 350,67 Ft
CHF: 331,09 Ft
2020. május 26., kedd
Evelin, Fülöp

Egyéb Miskolc

Balett a parkban

Idén a koronavírus-járvány miatt elmaradt az egész napos ünneplés, a hagyományos esti tűzijáték május 11-én Miskolc napján. De – ahogy Hubay György országgyűlési képviselő ez alkalomból fogalmazott – „az érzés, amit szeretett városunk iránt érzünk változatlan”. Ezt igyekeztek kifejezni a Miskolci Balett táncosai is, akik Miskolc város napja és a közösségek hetének alkalmából szabadtéri táncimprovizációt mutattak be a Bársony János utcában.

Emelés a gyepen fotók: MTI/Vajda János

1993 óta

A városi közgyűlés 1993-ban döntött úgy, hogy Miskolc város napja május 11-e legyen, abból az alkalomból, hogy 1909-ben ezen a napon kapott a borsodi megyeszékhely Ferenc Józseftől kiváltságlevelet.

 

Az arra járók megálltak és nézték a produkciót
MTI/Vajda János

Kapcsolódó Cikkek

  • Elektromos autógyár Ózdon?

    Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

  • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.