2020. május 26., kedd
Evelin, Fülöp

Egyéb Miskolc Ózd

Elektromos autógyár Ózdon?


MTI Fotó: Kovács Attila

Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője, valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről. A befektető ugyanis a közösségi közlekedés (autóbusz) területén szeretne ilyen irányú fejlesztéseket végrehajtani – számolt be a hírről a politikus.

Azt is hozzátette, hogy a cég és az egyetem között az egyeztetések a következő hetekben tovább folytatódnak, mint ahogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezetőivel is tovább dolgoznak annak a „gazdasági csomagnak” az összeállításán, amely a befektetőjelöltekkel folytatott állami tárgyalások eredményes lezárásához szükséges.

Illusztráció: Máté Krisztián

 

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Meg kell menteni az egri vízilabdát!

    Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.

  • Balett a parkban

    Balett a parkban

    A Miskolci Balett táncosai is, akik Miskolc város napja és a közösségek hetének alkalmából szabadtéri táncimproviázciót mutattak be a Bársony János utcában.