2020. május 25., hétfő
Orbán

Életmód

Felgyűrt ingujj

A kormány küldött egy kis reménysugarat az előadóművészeknek, vásározóknak, fesztiválrendezőknek. Augusztus 15-éig nem, de aztán…

Shutterstock

De aztán talán lehet. Lehet fellépni, lehet vásári komédiákat játszani, szabadtéren táncházat tartani, komolyzenei hangversenyt élvezni, színielőadáson tapsolni. Nem titok, szívemhez legközelebb a Káli-medence Kőfesztje áll, ami tavaly indult, és minden előzetes várakozást felülmúló sikerrel zárt. A közönség visszatapsolta, a szervezőket újrázásra kérte, így aztán 2020-ra is egy merész, a tavalyinál jóval nagyszabásúbb programot állítottak össze.


Csík zenekar, Szarka Tamás (Ghymes), Ladánybene 27, Pély Barna, a Pál István „Szalonnával” erősített Fonó zenekar, gólyalábasok, utcai komédiások, bábosok, a Liszt Ferenc Kamarazenekar, Navratil Andrea és még sorolhatnánk. Kővágóörs, Kékkút, Pálköve, Balatonhenye, Mindszentkálla és Szentbékkálla helyszínekkel.

Aztán jött a koronavírus és a rengeteg új ősz hajszál a szervezők hajzatában. Az nem lehet, hogy a gondosan felépített, gazdag program, csak úgy a kukába kerüljön. Márpedig az eredeti időponttal – amely mindig Cseh Tamás halálának évfordulóját is magába foglalja – nem lehet mit kezdeni.


És akkor jött az ingujjgyűrés. Mert hitetlenül, akaratgyengén is lehet létezni, csak éppen minek. Ezt vallva villámgyorsan döntöttek és augusztus 27–29-re tették át a programot.

Mert akkor talán már lehet.

Mint ahogy siránkozni is lehetne, csak felesleges. Helyzet van. Az nyer, aki rugalmas és gyorsabban alkalmazkodik.

A Kőfeszt szervezői ezt megtették.

Így aztán augusztus végén – elméletileg – lesz Csík zenekar, Szarka Tamás (Ghymes), Ladánybene 27, Pély Barna, Fonó zenekar, gólyalábas, utcai komédiás, bábos, Liszt Ferenc Kamarazenekar, Navratil Andrea Kővágóörsön, Kékkúton, Pálkövén, Balatonhenyén, Mindszentkállán és Szentbékkállán. Mert az ingujj arra – is – van, hogy felgyűrjék, ha megkívánják a körülmények.

Az élet minden területén.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rongyszőnyeg elnyűtt pólókból

  Rongyszőnyeg elnyűtt pólókból

  A téli holmik átválogatása után nem érdemes rögtön a kukába dobni az elnyűtt cuccokat. Érdemes inkább eltenni, és a megfelelő darabokból csíkokat hasítani, gombolyagot készíteni és azután szőnyeg készítésre felhasználni.

 • Szerencsét hozó pilea

  Szerencsét hozó pilea

  A lakást nemcsak a papírdekorációk tudják díszíteni, hanem a növények is. A modern otthonok egyik legérdekesebb dísze a pénzlevelű pilea.

 • Japán lonc: gyógyít és díszít

  Japán lonc: gyógyít és díszít

  Az európai kertek dísze, gyönyörű szép fehér, hosszúkás, harang alakú virágzata van, mintha egy fehér hajú királylányt látnánk a kert lakói között. Amennyiben feltennének egy találós kérdést, valószínűleg, nem találnák ki azonnal, hogy milyen növényről van szó?