2020. május 25., hétfő
Orbán

Életmód

Fókuszban a műanyag kupakjátékok

Manapság a szelektív hulladékgyűjtőkben landolnak a petpalackok – néha a kupakokkal együtt. Vannak megmozdulások, amikor kilószámra gyűjtik a kupakokat, ám arra kevesebben gondolnak, hogy mi mindenre használhatók a feleslegessé váló kupakok. Költségkímélő szórakozás, hiszen az alapanyagot csak össze kell gyűjteni, egy fillérjébe sem kerül a családnak.

Az öleteket a szuloklapja.hu oldalon láttuk.


Kupakok – Pixabay

 

Gyümölcsök

 

Gyümölcsök – kupakból – Pinterest

A kupakok általában szabványméretűek. Ez megkönnyíti például a szabályos formák elkészítését. Lehet gyurma pogácsát készíteni a műanyagkupakok segítségével. De megmutathatják a gyermeknek, hogyan lehet igazi pogácsát szaggatni műanyag kupakok igénybevételével.

Állatok a kartonpapír parkban

Állatok képét is ki lehet ragasztani a különböző színű kupakok felhasználásával.

 

Állatok, halak ragasztása kupakból – Pinterest

 

Halászat a tóból

 

Halászat – Pinterest

 

Egy kisebb lavórba érdemes vizet önteni. Abba bele lehet tenni a különböző színű kupakokat, esetleg filctollal elő a kupakok tetejére lehet rajzolni a halakat. Ennek alapján érdemes a kézügyességet fejleszteni. Esetleg két fapálcika segítségével érdemes “horgászni” a könnyűsége miatt vízen fennmaradó műanyag eszközöket.

Nyomtatás kupakból

 

Nyomda műanyagból – Pinterest

 

Festéktartó paletta kupakokból – Pinterest

 

Nemcsak ábrákat, hanem betűket és számokat is ki lehet vágni és azokat festékbe mártva jól lehet “nyomdaként” hasznosítani rajzlapon. A palackok “fedői” festéktartóként is jól szolgálhatnak a nyomdához.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rongyszőnyeg elnyűtt pólókból

  Rongyszőnyeg elnyűtt pólókból

  A téli holmik átválogatása után nem érdemes rögtön a kukába dobni az elnyűtt cuccokat. Érdemes inkább eltenni, és a megfelelő darabokból csíkokat hasítani, gombolyagot készíteni és azután szőnyeg készítésre felhasználni.

 • Szerencsét hozó pilea

  Szerencsét hozó pilea

  A lakást nemcsak a papírdekorációk tudják díszíteni, hanem a növények is. A modern otthonok egyik legérdekesebb dísze a pénzlevelű pilea.

 • Japán lonc: gyógyít és díszít

  Japán lonc: gyógyít és díszít

  Az európai kertek dísze, gyönyörű szép fehér, hosszúkás, harang alakú virágzata van, mintha egy fehér hajú királylányt látnánk a kert lakói között. Amennyiben feltennének egy találós kérdést, valószínűleg, nem találnák ki azonnal, hogy milyen növényről van szó?