EUR: 350,34 Ft
CHF: 330,99 Ft
2020. május 25., hétfő
Orbán

Sport

Indul a foci! – Kupáról álmodnak Mezőkövesden

A dicső múltú MTK, a patinás Honvéd, és az utóbbi évtizedekben erőre kapott Fehérvár mellett szinte elszürkül a szintén a Magyar Kupa-elődöntőbe jutott Mezőkövesd. Pedig a csapat többre hivatott.

A kétezres évek közepén az is meglepetésnek számított, hogy feljutottak az NB II-be, majd 2014-ben az élvonalba, ahol kétéves kitérő után megkapaszkodtak. Idén a nemzetközi porond sem elérhetetlen, akár a bajnoki szereplés, akár a kupasiker révén. Persze ehhez előbb túl kellene jutni a címvédő, kétszeres MK-győztes fehérváriakon, azután a döntőben a 12 kupasikert számláló MTK-t, vagy a 7 győzelemnél tartó kispestieket kellene felülmúlni. Lehetetlen küldetésre készülnek?


Nos – talán babonából? – Kuttor Attila mester nem  nagyon nyilatkozik, igaz, azzal, hogy pillanatnyilag az NB I-es tabella harmadik helyén állnak, mindennél beszédesebb. Ráadásul keretének csupán egyharmada légiós.

– Örülök, hogy esélyem lesz a pályán befejezni a karrieremet, hiszen nem sok esélyt láttam erre – nyilatkozta a MOL Fehérvár honlapjának a búcsúra készülődő Juhász Roland. – Nagyon jó csapat otthonában játszunk az elődöntő első mérkőzésén. A lehetséges három csapat közül a legnehezebb ellenféllel mérkőzünk  a döntőbe jutásért. Boldog lennék, ha valamilyen címet nyerve vonulhatnék vissza az idény végén.


Magyar Kupa, elődöntő: Mezőkövesd–MOL Fehérvár 18.00, MTK–Honvéd 20.05. A visszavágókat kedden játsszák. A találkozókat az M4 Sport élőben közvetíti.

Első tétmérkőzés a Puskás Arénában

A Honvéd–MTK Magyar Kupa elődöntőjének a visszavágója lesz a Puskás Aréna első tétmérkőzése. Eddig a felnőtt-, valamint az U21-es válogatott is felkészülési mérkőzésen lépett pályára a novemberben felavatott létesítményben. A Bozsik stadion felújítása miatt a Honvéd ideiglenesen az MTK-pályán rendezi hazai mérkőzéseit, de nyilván nem akar kétszer is a Hungária körúton szerepelni.

Kapcsolódó Cikkek