2020. május 25., hétfő
Orbán

Sport

Indul a foci! – Megszűnnek a riporter elvonási tünetei

Hetvennapos szünet után újra éltre kel a hazai labdarúgás, a fő- és mellékszereplők kiéhezve várják a kezdő sípszót. Molnár Mátyás, az FTC–DVSC mérkőzést közvetítő riporter is boldog, végre megszűnnek az egyre súlyosbodó elvonási tünetei.

Némi történelmi visszatekintéssel kezdi a beszélgetést az M4 Sport riportere, megállapítja, hogy a világháború óta nem volt ilyen hosszú kihagyás a nemzeti bajnokságban. Persze azért így is akadt dolga éppen elég, hiszen az M4 internetes felületén, az m4sport.hu-n is nagyon nagy szerephez jutott a foci, egyik kedvence a Góóól! 2 című műsor. De azért így mégsem volt az igazi.


– Sokkolt a március 16-án bejelentett leállás – nyilatkozta a Lokálnak Molnár Mátyás. – Persze érdekesek voltak a régi meccsek polcról levett felvételei, de az mégiscsak afféle pótszer. Csakúgy, mint focizó fiamnak a fekvőtámaszok, röpis lányomnak pedig a kerti futkosás. A múlt szerdai, egyenesben közvetített edzőmeccs igazi felüdülés volt. Mélyen beszívtam a pálya levegőjét, és bár szomorú voltam az üres lelátók miatt, mégis jó érzés volt, hogy újra élő focit láthattam.

S csakúgy, mint a futballistáknak, a riporternek is edzésben kellett tartania magát, a „sérülések”, azaz a bakik elkerülése érdekében a nyitány előtt ő is alaposan felkészült. Hangos olvasással próbálta a minimálisra csökkenteni az esetleges nyelvi döccenőket.


– Jaroslav Hašek Svejkjével melegítettem a rajtra, s úgy vélem, néhány apróbb hibától eltekintve simán ment a közvetítés. Persze az igazi próba szombaton lesz, az első fordulóból elhalasztott Fradi–Debrecen meccsel. Sajnos egy darabig még biztosan zárt kapus mérkőzések lesznek, de a korlátozások feloldásával alighanem megtelnek majd a lelátók. Elvégre mindenkinek hiányzik a foci.

 

Futball négytől tízig

A koronavírus-járvány miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség 2020. március 16-án felfüggesztette az NB I küzdelmeit. A bajnokság május 29-én folytatódik, azaz már május 23-án, szombaton 15.55-kor, hiszen az első fordulóból elhalasztott FTC–DVSC (tv: M4 Sport) találkozót akkor rendezik. A tervek szerint június végén ér véget az NB I, amelyből nyolc forduló van hátra.

Ugyancsak szombattól folytatódik a Magyar Kupa, az elődöntők első mérkőzéseivel, visszavágó május 26-án. A program: 18.00: Mezőkövesd–MOL Fehérvár (M4 Sport), 20.05: MTK–Honvéd (M4 Sport).

Kapcsolódó Cikkek