2020. július 09., csütörtök
Lukrécia

Belföld

Írd alá! Mozgassuk meg Európát Székelyföldért!

Egymillió uniós állampolgárnak kellene aláírnia azt a kezdeményezést, amit a Székely Nemzeti Tanács indított azért, hogy az EU nemzeti kisebbségei pályázhassanak európai támogatásokra. Az aláírásgyűjtés határideje május 7-én lejár. 

Pesty László, az aláírásgyűjtés kampányfőnöke kiemelte: bár összegyűlt az egymillió aláírás, csütörtök éjfélig még gyűjteni kell, mert négy ország még nem hozta a részt vevő tagállamoktól jogszabály által elvárt minimális aláírásszámot.


Fontos, hogy jóval egymillió felett legyen az aláírások száma, mivel Brüsszel megvizsgálja majd azok hitelességét, és kiderülhet, hogy többen kétszer írtak alá vagy hibásan tették azt – mondta.

Az európai polgári kezdeményezés lényege, hogy a gazdasági lemaradás megszüntetését szolgáló EU-s kohéziós források elosztásánál a régiók nemzeti jellegzetességeire is legyenek tekintettel.


Papíron és az interneten is alá lehet írni a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által indított nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezést. Tavaly június óta gyűjtik az aláírásokat, de még csak 270 ezer gyűlt össze. Talán még mindig nem késő összefogni, hogy a következő három hétben meglegyen a bűvös egymillió. A cél érdekében Pesty László, az SZNT petíciójának kampányfőnöke csapatával egy külön honlapot is létrehozott írdalá.hu néven, melynek célja a minél nagyobb mozgósítás május 7-ig.

Így lehet aláírni a kezdeményezést az interneten.

Csak 1 perc!

Keresse fel a nemzetiregiok.eu oldalt.

Kattintson a bal felső sarokban található narancssárga Támogatom gombra.

Az oldalon lévő legördülő menüben válassza ki azt az országot, melynek állampolgára.

Válassza ki, mely dokumentum adatainak megadásával igazolja magát: személyi igazolvány vagy útlevél.

Adja meg a kiválasztott dokumentum számát.

Adja meg keresztnevét / keresztneveit – ahogyan a dokumentumban szerepel.

Adja meg vezetéknevét.

Adja meg állampolgárságát

Az ellenőrző mezőben adja meg a képen látható karaktereket és fogadja el az adatvédelmi nyilatkozatot.

Nyomja meg a Támogatom gombot.

+1) Ossza meg a kezdeményezést a Facebookon vagy emailben továbbküldve!

Kapcsolódó Cikkek