EUR: 350,30 Ft
CHF: 331,04 Ft
2020. május 25., hétfő
Orbán

Életmód

Készíts ragasztót keményítőből

Amennyiben nincs otthon ragasztó, akkor hát nincs más hátra, mint készíteni kell gyorsan egyet. A háztartásban sok fajta alapanyag adódik. A kukoricakeményítőt például élelmi alapanyagként hasznosítják, viszont alkalmas arra is, hogy környezetbarát és igen hatékony ragasztót készítsenek belőle. A kukoricakeményítő fél kilós zacskós kiszerelésekben kapható, de megfelelő erre a célra a háztartási keményítő is. Előnye a saját készítésű ragasztónak, hogy jóval olcsóbb, mint a tubusos bolti változat.

A dekorálók tudják


Ragasztó készítés házilag – Pixabay

 

Akik rendszeres dekorálók vagy színes nyomtatóval kinyomtatott lapokat kasíroznak farost lemezlapokra, vagy kisebb falemezekre, azok számára szintén jó megoldás lehet az otthon készített ragasztó massza – mutatta a google.com.

Hozzávalók: háztartási vagy kukorica keményítő. A következőképpen készül a gyors ragasztó: kell hozzá 2 evőkanál keményítő, amit el kell keverni hideg vízben. Amikor ez megvolt, ebből egy massza keletkezik, és akkor hozzá kell önteni 1,5-2 deci  forró vizet. Kevergetés közben meg kell figyelni kell, hogy ne csomósodjon a ragasztó, azt mondják, hogy akkor jó, ha az állaga a pudingéhoz hasonlít. Ezután érdemes kisebb befőttes üvegbe tenni és a hűtőben tárolni.


Ragasztó – Pinterest

 

A gyakorlottak tudják

Akik már ragasztottak saját készítésű ragasztóval, azok tapasztalhatták, hogy például egy vastag papírból készült doboz újra ragasztásakor sűrűbb massza szükséges. Ez értelemszerű, hiszen a selyempapír vékonyabb és oda elegendő a hígabb massza is, mivel vékonyabb ragasztórétegre van szükség – hívta fel a figyelmet a Proaktív Magazin.

A házi ragasztóval is csodákat lehet alkotni – Pixabay

Kapcsolódó Cikkek

 • Rongyszőnyeg elnyűtt pólókból

  Rongyszőnyeg elnyűtt pólókból

  A téli holmik átválogatása után nem érdemes rögtön a kukába dobni az elnyűtt cuccokat. Érdemes inkább eltenni, és a megfelelő darabokból csíkokat hasítani, gombolyagot készíteni és azután szőnyeg készítésre felhasználni.

 • Szerencsét hozó pilea

  Szerencsét hozó pilea

  A lakást nemcsak a papírdekorációk tudják díszíteni, hanem a növények is. A modern otthonok egyik legérdekesebb dísze a pénzlevelű pilea.

 • Japán lonc: gyógyít és díszít

  Japán lonc: gyógyít és díszít

  Az európai kertek dísze, gyönyörű szép fehér, hosszúkás, harang alakú virágzata van, mintha egy fehér hajú királylányt látnánk a kert lakói között. Amennyiben feltennének egy találós kérdést, valószínűleg, nem találnák ki azonnal, hogy milyen növényről van szó?