2020. május 26., kedd
Evelin, Fülöp

Belföld

Lemondott a Pesti úti idősotthon vezetője, Karácsony továbbra sem vállalja a felelősséget

Skultéti József, a fővárosi fenntartású idősotthon vezetője belebukott abba, hogy eddig 44-en haltak meg az intézményben a koronavírus-járvány miatt. Karácsony a lemondással azt remélheti, hogy a főpolgármester helyett is az intézményvezető vállalná a felelősséget – számol be az Origo.

Május 31-jével kéri nyugdíjazását a Pesti úti Idősek Otthonának igazgatója, Skultéti József – írta a baloldali propagandalap, a hvg. A Fővárosi Közgyűlés tudomásul veszi az intézményvezető döntését.Mindez azt jelenti, hogy Karácsony Gergely Skultétivel akarja elvitetni a botrányt, miután 44 ember veszette életét az intézményben – tudatja a portál.


Mint ismert, az intézmény az ország járványügyi gócpontja lett, kiemelkedően magas a halottak és a fertőzöttek száma.

Az elmúlt napokban a Ripost több tényfeltáró cikket is közölt az intézményről. Ezekből kiderül, hogy 160 betegre jut egy nővér, az idős betegeket alig fürdetik, még a mosással is spórolnak, ritkán érkezik szennyes a mosodába.

Az ügyben rendőrségi nyomozás zajlik.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Káoszt okoznak Karácsony biciklisávjai

    Káoszt okoznak Karácsony biciklisávjai

    Megnövekedett utazási idő, óriási dugók, mérges sofőrök – ez az eredménye Karácsony Gergely főpolgármester kerékpársáv-kialakító akcióinak. A Lokál hétfőn reggel a volán mögött tapasztalta azt a káoszt, ami az utakat övezi.