EUR: 347,86 Ft
CHF: 328,26 Ft
2020. május 27., szerda
Hella

Belföld

Lemondott a Pesti úti idősotthon vezetője, Karácsony továbbra sem vállalja a felelősséget

Skultéti József, a fővárosi fenntartású idősotthon vezetője belebukott abba, hogy eddig 44-en haltak meg az intézményben a koronavírus-járvány miatt. Karácsony a lemondással azt remélheti, hogy a főpolgármester helyett is az intézményvezető vállalná a felelősséget – számol be az Origo.

Május 31-jével kéri nyugdíjazását a Pesti úti Idősek Otthonának igazgatója, Skultéti József – írta a baloldali propagandalap, a hvg. A Fővárosi Közgyűlés tudomásul veszi az intézményvezető döntését.Mindez azt jelenti, hogy Karácsony Gergely Skultétivel akarja elvitetni a botrányt, miután 44 ember veszette életét az intézményben – tudatja a portál.


Mint ismert, az intézmény az ország járványügyi gócpontja lett, kiemelkedően magas a halottak és a fertőzöttek száma.

Az elmúlt napokban a Ripost több tényfeltáró cikket is közölt az intézményről. Ezekből kiderül, hogy 160 betegre jut egy nővér, az idős betegeket alig fürdetik, még a mosással is spórolnak, ritkán érkezik szennyes a mosodába.

Az ügyben rendőrségi nyomozás zajlik.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Autósmozi az Árkád tetején

  Autósmozi az Árkád tetején

  Oscar-díjas filmek, görkoris felszolgálók, érintésmentes fizetés – egyedi és biztonságos kikapcsolódást kínál a főváros új autósmozija.

 • Koronavírus-egységben ment életet Áron

  Koronavírus-egységben ment életet Áron

  Székely Áron mentős annak a koronavírus egységnek a tagja, akik elsőként mennek ki fertőzésgyanús esetekhez. Fontos számukra, hogy lelkileg is tudják támogatni azokat, akik súlyos állapotban vannak.

 • Költségvetés 2021: 2295 milliárd jut a családoknak

  Költségvetés 2021: 2295 milliárd jut a családoknak

  Varga Mihály pénzügyminiszter a parlamentben kedden átnyújtotta Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének a 2021-es költségvetést, amelyről elmondta, hogy ez a gazdaságvédelem költségvetése a járványügyi készültség fenntartásával.