2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Sport

Magyar Kupa – Otthon érezheti magát a Honvéd

Impozáns helyszínt választott a Honvéd a Magyar Kupa-elődöntőnek. A tavaly elkészült 76 ezres Puskás Arénában fogadja az MTK-t. Igaz, a járványhelyzet miatt üres lelátók előtt.

A kispestiek persze nem azért szerepelnek ott, hogy azzal kerüljenek be a futballtörténeti könyvekbe, hogy ők játszották az első klubok közötti tétmérkőzést az ikonikus zsenijükről elnevezett futballszentélyben. A Honvéd a Bozsik Stadion átépítése miatt ideiglenesen az MTK otthonában, a Hungária körúton játszotta meccseit, így ez a lehetőség most nem jöhetett szóba.


Budapest 20200523 Labdarúgás 2020 Magyar kupa MK elődöntő MTK Honvéd Fotó Török Attila Nemzeti Sport George Mayron Pintér Ádám

– Természetesen több más budapesti stadion is szóba került, majd a további egyeztetések és az elérhető helyszínek számbavétele után a legoptimálisabb megoldást választottuk – árulta el a Lokálnak Rác Benedek, a kispestiek kommunikációs vezetője.

A mai járványtól sújtott időkben már annak is örülnek a csapatok, játékosok, hogy nézők nélkül, de tétmeccsen léphetnek pályára. A tavalyi döntős Honvéd a másodosztályból frissiben felkerült MTK elleni első meccsen elért 0-0 után joggal reménykedhet a továbbjutásban. Mindkét csapat számára a kupagyőzelem jelentheti a belépőt a nagyvilágba, azaz az Európa-liga selejtezőjébe.


Az elődöntő másik két résztvevője, a MOL Fehérvár és a Mezőkövesd számára a kiesés sem jelenti a búcsút a nemzetközi porondtól, hiszen előbbi a második, utóbbi a harmadik helyen áll a bajnokságban. A fehérváriak valamivel jobb helyzetben várják a visszavágót a mezőkövesdi 1-1 után.

Az ideiglenes szabályok értelmében a Magyar Kupában is öt cserelehetősége van a gárdáknak, de ha hosszabbításra kerül sor, akkor a trénerek egy hatodik lehetőséget is kapnak.

 

A mai Magyar Kupa-elődöntő visszavágói:

MOL Fehérvár–Mezőkövesd 18.00 (M4 Sport)

Honvéd–MTK  21.00 (M4 Sport)

A döntőt jövő szerdán a Puskás Arénában rendezik 20 órakor.

Kapcsolódó Cikkek