EUR: 350,40 Ft
CHF: 331,08 Ft
2020. május 25., hétfő
Orbán

Életmód

Május 15: a Családok Nemzetközi Napja

A családok nemzetközi napjának létrehozásáról 1993-ban döntött az ENSZ Közgyűlése azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét a családokat érintő aktuális kérdésekre, kihívásokra, valamint azon társadalmi, gazdasági és demográfiai folyamatokra, amelyek hatással vannak a családokra.

1994-ben az ENSZ május 15-ét a család nemzetközi napjává nyilvánította. A felhíváshoz Magyarország is csatlakozott – olvasható az emberijogok.kormany.hu oldalon.


 

Család – Pixabay

 

A társadalom alapintézménye

A család a “társadalom legfontosabb intézménye”. Ott találkozunk először a világgal, és ott kezdjük bontogatni képességeinket. A család manapság a legfőbb érték, segíthetik egymást az emberek, a gyerekek, szülők, nagyszülők, rokonok. Sajnos, az is igaz, hogy a családtagok kiszolgáltatottak egymásnak, és nagyon fontos a jó működéshez, hogy csak a szeretet motiválja minden családtag tevékenységét. Nem elfogadható a fizikai és szellemi erőszak (nem arról a mindennapos szóbeli biztatásról van szó, hogy mikor ül bilire a gyerek vagy mikor nem ül). Sajnos, ha rosszul működik a család, akkor az kihat az élet mindennapos dolgaira, aminek következménye az anyagi és érzelmi biztonság hiánya, a kimerültség, a bizonytalanságérzet stb.).

Ezért nagyon fontos, hogy figyeljenek az emberek egymásra családon belül, ahol kell, segítsenek, szeressék egymást, fogadják el és támogassák egymást hibáinak folyamatos javítása mellett az egyéniségeket is – erősítette meg a csaladpedagogia.org oldal.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Rongyszőnyeg elnyűtt pólókból

  Rongyszőnyeg elnyűtt pólókból

  A téli holmik átválogatása után nem érdemes rögtön a kukába dobni az elnyűtt cuccokat. Érdemes inkább eltenni, és a megfelelő darabokból csíkokat hasítani, gombolyagot készíteni és azután szőnyeg készítésre felhasználni.

 • Szerencsét hozó pilea

  Szerencsét hozó pilea

  A lakást nemcsak a papírdekorációk tudják díszíteni, hanem a növények is. A modern otthonok egyik legérdekesebb dísze a pénzlevelű pilea.

 • Japán lonc: gyógyít és díszít

  Japán lonc: gyógyít és díszít

  Az európai kertek dísze, gyönyörű szép fehér, hosszúkás, harang alakú virágzata van, mintha egy fehér hajú királylányt látnánk a kert lakói között. Amennyiben feltennének egy találós kérdést, valószínűleg, nem találnák ki azonnal, hogy milyen növényről van szó?