2020. május 27., szerda
Hella

Egyéb Eger Miskolc

Meg kell menteni az egri vízilabdát!

Eger

A női és a férficsapat ob I-ben való szereplése további feltételeinek megteremtését tűzte ki célul az Egri Vízilabda Kft. múlt heti elnökségi ülésén, továbbá az Egri Vízilabda Klub megmentését. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Szakállamtitkársága is felajánlotta segítségét a helyzet megoldásának kidolgozásához.


Küzdelem a kapu előtt a férfi vízilabda Bajnokok Ligája A csoportjában játszott ZF-Eger – Crvena zvezda mérkőzésen tavaly, mely az Eger győzelmével zárult MTI/Komka Péter

Szécsi Zoltán ügyvezető elnök a múlt héten közleményben tudatta, hogy a vízilabdaklubot működtető Egri Vízilabda Kft. fizetésképtelenné vált. Miután minden alkalmazottnak és játékosnak felmondtak, egyelőre nem tudja, hogy az Eger el tud-e indulni a következő szezonban a felnőtt első osztályban.

Idén elődöntőbe jutottak

Az egri vízilabdacsapat háromszor nyert bajnokságot, és négyszer Magyar Kupát. Az együttes idén bejutott az Európa-kupa elődöntőjébe, ám a magyar és a kontinentális szövetség is befejezettnek nyilvánította minden versenysorozatát.

A kft. anyagi ellehetetlenülésével megszűnt az első osztályú felnőtt férfi- és női vízilabdacsapat és nagyjából 300 gyermek sportolási lehetősége egy olyan városban, ahol a vízilabda a helyi sportélet zászlóshajója.


Az ügy előzménye, hogy a gazdasági társaság április 15-i határidővel várta az egri közgyűlés által megszavazott 68 millió forintos önkormányzati támogatást, amely azonban még egy hónappal később sem érkezett meg.

Kovács Cs. Tamás képviselő (Fidesz–KDNP) szerint szégyenteljes, hogy Egerben ez a helyzet kialakulhatott, és bízik abban, hogy a megítélt városi támogatást mielőbb megkaphatja az Egri Vízilabda Klub.

Mirkóczki hárít

Fotó: Csudai Sándor

„Az egri önkormányzat nem tulajdonosa és nem döntéshozója az Egri Vízilabda Kft.-nek, így az ott kialakult anyagi körülményekért semmilyen szinten nem tud és nem is fog felelősséget vállalni, mert az kizárólag az Egri Vízilabda Kft.-t irányítók felelőssége” – reagált közleményben Mirkóczki Ádám. Annyit még hozzátett: az  önkormányzat abban érdekelt, hogy az utánpótláskorú gyerekek sportolási lehetőségét biztosítsa, és ennek érdekében mindent meg fog tenni.

– Egy nagy hagyományokkal rendelkező, 110 éves sportklubról van szó, amely szerves része a város életének, éppen ezért minden forrást és lehetőséget meg kell mozgatni, hogy az egri vízilabda továbbra is városunk büszkesége maradhasson – fejtette ki Martonné Adler Ildikó, a Fidesz egri szervezetének elnöke, sürgetve a Mirkóczki Ádám vezette önkormányzatot, hogy végre utalja át a támogatást.

Ezt követően az Egri Vízilabda Kft. elnöksége elnökségi ülést tartott, ahol megállapodtak abban, hogy mindent megtesznek a csapatok ob I-ben való indulásáért és a vízilabdaklub megmentéséért.

Kapcsolódó Cikkek

  • Elektromos autógyár Ózdon?

    Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

  • Balett a parkban

    Balett a parkban

    A Miskolci Balett táncosai is, akik Miskolc város napja és a közösségek hetének alkalmából szabadtéri táncimproviázciót mutattak be a Bársony János utcában.