2020. május 25., hétfő
Orbán

Budapest XIII.kerület

Mi folyik itt? Nem folyik!

Nem először kell aggódniuk az angyalföldieknek a Béke kút miatt. Ezúttal elapadt a vize, de az illetékesek szerint csak átmemetileg.

Angyalföld – Azt, hogy Budapest fekvése egészen különleges és áldásos, egy sor ténnyel tudjuk bizonyítani. Fővárosunk nem csak gyönyörű, rengeteg ajándékkal kedveskedik nekünk: a Duna partjai, a budai kirándulóhelyek, a városi parkok, a strandok és a fürdők mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy otthon érezzük itt magunkat.


A város népszerű fürdője és strandja is vár az újranyitásra
( Fotó: Sáfár Tibor)


( Fotó: Sáfár Tibor)

A kút a vizes centrum építésekor megújult, most azonban átmenetileg nem üzemel
( Fotó: Sáfár Tibor)

A város ajándékai közé tartoznak a gyógyforrások is: mindkét oldalon találunk olyan lelőhelyeket, ahonnan ingyenesen vihetjük haza a gyógyvizet. A pesti oldal népszerű forrása a Béke kút, amely a Dagály mellett kínálja vizét. Az angyalföldiek meg is szokták a kút használatát, ragaszkodnak hozzá, de már több alkalommal kellett átmenetileg nélkülözniük. Ez így lesz most is. Az önkormányzat hivatalos közösségi oldalán tájékoztatta a lakosságot, miért apadt el váratlanul a kút vize. Eszerint „a létesítmény területén májusban karbantartási és felújítási munkálatokat végeznek, melyek érintik a Béke kutat is. A rekonstrukció várhatóan egy hónapig tart”. Minderről az üzemeltető, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója tájékoztatta a polgármestert. Az üzemeltető április 29-én le is zárta a kutat.

 

Mire jó a kút vize?

 

Az ivókúrát a következő betegségek esetében ajánlják: gyomor és bélrendszer hurutos betegségei, gyomorsavtúltengés, vesemedence-gyulladás, vesekőképződés.

 

És a Dagály?

Jogos a kérdés: ha vidéken már nyithatnak a strandok, mikor mehetünk a Dagályba? A fürdőnek március 31. óta új üzemeltetője van, a Nemzeti Sportközpontok, jegyet, bérletet mostantól e pénztárakban kell váltani. A strand megnyitásának dátumát lapzártánkkor még nem tudta az üzemeltető, erről később tájékoztat honlapján.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kezdés előtt tesztelnek

  Angyalföld – A hivatalok újranyitása előtt minden önkormányzati dolgozó részt vesz egy koronavírus-teszten a XIII.

 • Vigyázat, csalok!

  Vigyázat, csalok!

  Virtuális kiállítás eleveníti fel a mágia kiváló magyar mestere, Rodolfo munkásságát.

 • A derbivel folytatja az Újpest

  A derbivel folytatja az Újpest

  Az Újpest FC, amelynek játékosai a leállás ideje alatt is szorgalmasan készültek a folytatásra, egy rendkívül érdekes meccsel folytatják.