2020. július 03., péntek
Kornél, Soma

Extra

Rekord! Három nap alatt több mint négyezren igényeltek Diákhitel Pluszt

Május 1-jén a Diákhitel Plusz mellett egyéb könnyítéseket is elérhetővé tett a kormány a hallgatók számára. Már az első napok igazolták: most nekik is jól jön az extra támogatás.

A május 1-jei bevezetés óta több mint négyezer felsőoktatási hallgató igényelte a maximum félmillió forintig felvehető szabad felhasználású, kamatmentes Diákhitel Pluszt – tájékoztatott Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója. Az új terméket 2020. december 31-ig igényelhetik az aktív jogviszonnyal rendelkező 55 év alatti hallgatók. Az igényelt összeget a Diákhitel Központ egy összegben folyósítja az igénylő bankszámlájára, melyet egy év türelmi idő után maximum 5 éven belül kell visszafizetnie. A kormány hamar felismerte, hogy extra segítség kell a hallgatóknak ahhoz, hogy a felsőoktatási lemorzsolódás mérséklődjön. Így a Diákhitel Plusz mellett egyéb könnyítéseket is bevezetett: a szabad felhasználású Diákhitel1 az első szemeszterre visszamenőleg is igényelhető, a Diákhitel1 és a Diákhitel2 igénylési határidejét meghosszabbították, a mostanáig felvett, 1,99 százalékos kamatozású Nyelvtanulási Diákhitelek kamatmentessé váltak, a Diákhitel Pluszt igénylők pedig a 2018-tól bevezetett családtámogatásokra is jogosultak.


Kapcsolódó Cikkek

 • A brit király eltűntnek hitt levele: Olyan, mintha kialudt volna egy fény a családunkból

  A brit király eltűntnek hitt levele: Olyan, mintha kialudt volna egy fény a családunkból

  Szinte mindenki ismeri VI. György brit király történetét (már csak a 4 Oscar-díjas A király beszéde című nagysikerű filmből is, Colin Firth remekbe szabott alakításával), aki annak köszönhetően lett uralkodó, hogy bátyja, VIII. Eduárd a trón helyett inkább a szerelmet választotta. Györgynek pedig nem csupán a monarchia megtépázott hírnevét kellett rendbe hoznia, de a II.

 • Fordulat! Itt tér vissza Joshi Bharat

  Fordulat! Itt tér vissza Joshi Bharat

  Joshi Bharat vezetésével új, saját gyártású műsort indít a LifeTV. Július 20-tól minden hétköznap 17:00-kor kerül képernyőre az Őszintén!

 • Szigorítani kellett az állatmenhelynek a vírus miatt

  Szigorítani kellett az állatmenhelynek a vírus miatt

  A járvány idején is rengeteg kutyus került menhelyre, de sok négylábú talált gazdira is. A Rex Állatszigeten is pörgött az örökbefogadás a karantén alatt, de a szabályokon szigorítani kellett, ugyanis volt olyan, aki csak azért akart állatot tartani, hogyha Magyarországon is bevezetik a kijárási tilalmat, legyen indoka kimozdulni.