2020. május 25., hétfő
Orbán

Életmód

Richterék dobogósok lettek az I. Online Cirkuszfesztiválon

Magyar világsikerrel ért véget az I. Online Cirkuszfesztivál. A többszörös cirkuszfesztiváldíjas ifj. Richter József és Merrylu Richter produkciója II. helyezést ért el a világ minden tájáról beérkezett, összesen 685 artistaszám közül.

Egy orosz cirkuszi dinasztiából származó zsonglőr, Dmitry Chernov ötlete nyomán jött létre az I. Online Cirkuszfesztivál, amelynek hivatalos partnere a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ volt. A világ cirkuszművészei a pandémia idején az internetre feltöltött artistaprodukciókkal nevezhettek be az eseményre. Az előválogatón egy húsztagú szakmai zsűri szűrte meg a harminc előadást, amelyből tíz jutott az elődöntőbe. Végül a négy legjobb mérettetett meg.


 

ifj. Richter József és  felesége Merrylu Richter ezzel a számmal megnyeret a 13. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivált is  (Fotó:VIP Média)

A húsz főből álló nemzetközi zsűriben három magyar szakember is helyet kapott: Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár és a cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos, Kristóf Krisztián, a világhírű gentleman zsonglőr, rendező, a Recirquel társulat menedzsere és Donnert Sándor, a Donnert Agency igazgatója, a The Magical World of Circus producere, a Groot Kerstcircus Den Haag coproducere.

Az első helyezett az orosz Chizovs Troupe lett magasdrót-számával, győzelmét Fekete Péter hirdette ki a Fővárosi Nagycirkusz manézsából online bejelentkezve. A második helyezést a többszörös cirkuszfesztiváldíjas ifj. Richter József és Merrylu Richter kapta „balett lóháton” számával. A Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója a díj mellé járó pénzjutalom egy részét jótékony célra fordítja. A harmadik helyezést az orosz Above the Clouds csoport érdemelte ki hintaszámával, a negyedik helyezést pedig a Fővárosi Nagycirkusz 2018-as téli műsorában is nagy sikert aratott orosz Sergey Nesterov.


Az eredményhirdetés itt nézhető meg

Kapcsolódó Cikkek

 • Rongyszőnyeg elnyűtt pólókból

  Rongyszőnyeg elnyűtt pólókból

  A téli holmik átválogatása után nem érdemes rögtön a kukába dobni az elnyűtt cuccokat. Érdemes inkább eltenni, és a megfelelő darabokból csíkokat hasítani, gombolyagot készíteni és azután szőnyeg készítésre felhasználni.

 • Szerencsét hozó pilea

  Szerencsét hozó pilea

  A lakást nemcsak a papírdekorációk tudják díszíteni, hanem a növények is. A modern otthonok egyik legérdekesebb dísze a pénzlevelű pilea.

 • Japán lonc: gyógyít és díszít

  Japán lonc: gyógyít és díszít

  Az európai kertek dísze, gyönyörű szép fehér, hosszúkás, harang alakú virágzata van, mintha egy fehér hajú királylányt látnánk a kert lakói között. Amennyiben feltennének egy találós kérdést, valószínűleg, nem találnák ki azonnal, hogy milyen növényről van szó?