EUR: 352,73 Ft
CHF: 331,89 Ft
2020. július 03., péntek
Kornél, Soma

Sport

Rossinak nagyon hiányzik a fű illata

Visszatért  Budapestre Marco Rossi. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Nemzeti Sportnak az NB I újraindulásáról, a válogatottról is szólt, valamint arról is, hogy hiányzott neki az ország, a futball és a pályák füvének illata is.

Telki, 2018. szeptember 3.
Marco Rossi szövetségi kapitány a Nemzetek Ligájában 2018. szeptember 8-án Finnország ellen játszó magyar labdarúgó-válogatott edzésén a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) telki edzőközpontjában szeptember 3-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Split, 2019. október 10.
Marco Rossi szövetségi kapitány a Horvátország – Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen a spliti Poljud Stadionban 2019. október 10-én.
MTI/Illyés Tibor

Ötven napot töltött szűkebb pátriájában, az itáliai Pozzuoliban Rossi, ahonnan 14 órás autózás után ért budapesti otthonába. Szinte az első dolga volt, hogy vírustesztnek vesse alá magát, és utána egy Duna-parti sétát tervez.


– A játékosok, a kollégák, a megbeszélések, a szurkolók, a fű illata és persze maga a futball, és a vele járó szenvedély is hiányzott – árulta el a Nemzeti Sportnak a kapitány. – Arról a semmihez nem hasonlítható érzésről nem szólva, ami a stadionba lépve keríti hatalmába az embert.

Szerencsére, a jövő hét végén már újra a részese lehet ennek, hiszen indul az NB I és a Magyar Kupa, igaz, őszinte sajnálatára egyelőre zárt kapuk mögött. Pedig a foci a nézőkért van.


– Sokszor a drukkerek jelentik a támaszt, ha ők nincsenek, mankó sincs. Jelenleg azonban a zárt kapus meccsek jelentik az egyetlen lehetőséget.

A kapitány beszélt a Fehérvárra visszaigazolt Nikolics Nemanjáról is, akit az elmúlt tíz év legjobb befejező csatárának tart. Márciusban leültek egy tisztázó beszélgetésre, így ha jó formában lesz, helyet kap a válogatottban.

– A folytatásban harcosokra lesz szükségem, nem „táncosokra” – jelenette ki Rossi.

 

Elemzések a karanténban

Rossi két segítőjével, Cosimo Inguscióval és Giovanni Costantinóval tartotta a kapcsolatot, alig volt olyan nap, hogy ne egyeztettek volna. Rengeteg meccselemezést végeztek. Nemcsak az Eb-pótselejtezőt, de a Nemzetek Ligáját is szem előtt tartották, ezért Bulgária, Izland és Románia mellett Szerbiát, Oroszországot és Törökországot is igyekeztek feltérképezni. Már csak azt kellene tudni, mikor léphetünk pályára legközelebb.

Kapcsolódó Cikkek