2020. május 27., szerda
Hella

Életmód

Ugrálólabdák – kézművesmunkával

Az ugrólabdák nagyon drágák az üzletekben, ha a szekrény alá gurul, akkor onnan nehéz kiszedni. Ám előfordulhat, hogy a kutya szétharapdálja, mert annyira tetszik neki, hogy ugrik. A házi kedvenc játszana vele, de a rágcsálást már nem bírja ki a labda.

Kutya és a labda – Pixabay

 

A kreatívabb szülők és gyermekek otthon is el tudják készíteni az eszközt. Hozzávalók: kukoricakeményítő, borotvahab, illóolaj, ragasztó (sajnos nem mindegy, milyen), meleg víz, ételfesték. Vegyenek elő egy tálkát: nyomjanak bele ragasztót, majd adjanak hozzá pár csepp ételfestéket. Rakjanak bele 1 evőkanálnyi kukoricakeményítőt, nyomjanak bele még borotvahabot és illóolajat, csepegtessenek hozzá meleg vizet is. Először – érthetően – egy kicsit ragacsos lesz, tegyék hozzá az ételszínezéket, össze lehet keverni kemény papírral is, és kezdjék formálni gumilabdává.


Pattogó gumilabda – Pinterest

Utána kézbe vesszük, labdává gyúrjuk. Nem kell megijedni, eleinte ragacsos, de gyorsan összeáll majd. Amikor kihűlt, akkor fel lehet használni, pattogni fog. Akik gyakorlottak, egyre gyorsabban és egyre szebb színű pattogó gumilabdát tudnak maguknak készíteni – olvasható a gyereketeto.hu oldalon.

Gyerek kislabdákkal – Pixabay

Kapcsolódó Cikkek

 • A gyógyító gezemice

  A gyógyító gezemice

  Az utak menti árokpartokon már kinyílt egy fehér virágzatú növényke, amely majdnem fél méteresre is megnő. Gezemicének is nevezik, de nem ez az igazi neve. A növény végén ágaskodik a fehér virágja és a levelei szanaszét állnak.

 • Helytakarékos pakolás

  Helytakarékos pakolás

  Amikor az asszonyok kitakarítják a szekrényt, akkor jönnek rá, hogy alig van helyük a tárolásra. A szezonális ruhadarabokat mostanában válogatják át, és helyet keresnek a téli ruháknak.

 • Ezek a leggyakoribb családi viták

  Ezek a leggyakoribb családi viták

  A családi viták gyakorlatilag elkerülhetetlenek. Az összezördülések szinte azonnal orvosolhatók, családterápiára akkor érdemes járni, ha a kapcsolatokban az alapvető viszonyok, az akció-reakció átalakításra szorul, hiszen a családon belüli kölcsönösség meghatározza a családtagok viselkedését.