EUR: 347,70 Ft
CHF: 328,04 Ft
2020. május 27., szerda
Hella

Életmód

Ugrálólabdák – kézművesmunkával

Az ugrólabdák nagyon drágák az üzletekben, ha a szekrény alá gurul, akkor onnan nehéz kiszedni. Ám előfordulhat, hogy a kutya szétharapdálja, mert annyira tetszik neki, hogy ugrik. A házi kedvenc játszana vele, de a rágcsálást már nem bírja ki a labda.

Kutya és a labda – Pixabay

 

A kreatívabb szülők és gyermekek otthon is el tudják készíteni az eszközt. Hozzávalók: kukoricakeményítő, borotvahab, illóolaj, ragasztó (sajnos nem mindegy, milyen), meleg víz, ételfesték. Vegyenek elő egy tálkát: nyomjanak bele ragasztót, majd adjanak hozzá pár csepp ételfestéket. Rakjanak bele 1 evőkanálnyi kukoricakeményítőt, nyomjanak bele még borotvahabot és illóolajat, csepegtessenek hozzá meleg vizet is. Először – érthetően – egy kicsit ragacsos lesz, tegyék hozzá az ételszínezéket, össze lehet keverni kemény papírral is, és kezdjék formálni gumilabdává.


Pattogó gumilabda – Pinterest

Utána kézbe vesszük, labdává gyúrjuk. Nem kell megijedni, eleinte ragacsos, de gyorsan összeáll majd. Amikor kihűlt, akkor fel lehet használni, pattogni fog. Akik gyakorlottak, egyre gyorsabban és egyre szebb színű pattogó gumilabdát tudnak maguknak készíteni – olvasható a gyereketeto.hu oldalon.

Gyerek kislabdákkal – Pixabay

Kapcsolódó Cikkek

 • Ezek a leggyakoribb családi viták

  Ezek a leggyakoribb családi viták

  A családi viták gyakorlatilag elkerülhetetlenek. Az összezördülések szinte azonnal orvosolhatók, családterápiára akkor érdemes járni, ha a kapcsolatokban az alapvető viszonyok, az akció-reakció átalakításra szorul, hiszen a családon belüli kölcsönösség meghatározza a családtagok viselkedését.

 • Játék a pénzzel!

  Játék a pénzzel!

  Az internet tele van olyan okosságokkal, amit érdemes megfogadni gyereknek, szülőnek egyaránt. A takarékoskodás művészetét sem lehet elég korán kezdeni, megtanulása hosszú évekig tarthat.

 • Vakond: hasznos vagy kártékony?

  Vakond: hasznos vagy kártékony?

  Túrást látni a talajon mindig izgalmas dolgot jelent, főként annak, aki nem tudja, hogy miféle állat emel éjjelente magas dombot a virágágyások mellett. Aztán jön a felfedezés, hogy vakond van a kertben. A szakemberek is nehezen tudják róla eldönteni, hogy kártékony a kertre, vagy jótékony hatással van a növényekre.

 • Készítsenek hangszert – bármiből!

  Készítsenek hangszert – bármiből!

  Manapság készen kapják a nebulók a tudást, ám kevés oktatási intézményben mutatják meg “élőben”, hogy gyakorlatilag bármiből lehet hangszert készíteni. A nyári táborok emléke villan fel, amikor a változatos programok között szerepel az anyagok ismerete, hogy miből is lehet hangszer.