EUR: 350,40 Ft
CHF: 331,08 Ft
2020. május 25., hétfő
Orbán

Életmód

Újabb felületen vehetünk mobiljegyet

A VoxPay is csatlakozott a BKK jegyértékesítési rendszeréhez, így már három felületen vásárolhatunk jegyeket a társaság járataira.

Shutterstock

Bővített a VoxPay


A Simple után újabb viszonteladó csatlakozott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közlekedési mobiljegyek értékesítésével foglalkozó rendszeréhez. A VoxPay egy hazai tulajdonú, mobilszolgáltatóktól független alkalmazás, amely elsősorban parkolások fizetésében és autópálya-matricák vásárlásában nyújt segítséget ügyfeleinek. A szolgáltatónál a továbbiakban már a közlekedési mobiljegyek is elérhetők, az alkalmazás segítségével bárki vásárolhat jegyet vagy bérletet a budapesti közösségi közlekedési járatokra.

2019 óta mobiljegyezhetünk

A „Közlekedési mobiljegy” projektet 2019 nyarán indította el a BKK, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel együttműködésben. A szolgáltatás a kedvező tapasztalatok után számos új díjtermékkel bővült az elmúlt hónapokban. A Nemzeti Mobilfizetési Rendszer (NMFR) infrastruktúrája viszonteladók integrációját is biztosítja, tehát nyílt platformként működik, az utasok szabadon választhatnak a mobiljegyek vásárlását lehetővé tevő applikációk között. Alig több mint kilenc hónap után a közlekedési mobiljegy forgalma a BKK díjtermékeinek esetében átlépte a szimbolikusnak számító egymilliárd forintos összértéket.

Már három applikációt használhatunk

Jelenleg már három applikációval lehet jegyet vagy bérletet vásárolni a BKK járataira. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. saját, „Közlekedési mobiljegy” elnevezésű alkalmazása (Android- és iOS-változatban), valamint a Simple (Android- és iOS-változatban) mellett a VoxPay is lehetőséget nyújt arra, hogy Andoridon és iOS-en egyaránt használható legyen a szolgáltatás. Az utasnak csupán annyi a teendője, hogy letöltse a mobiltelefonjának megfelelő alkalmazást.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rongyszőnyeg elnyűtt pólókból

  Rongyszőnyeg elnyűtt pólókból

  A téli holmik átválogatása után nem érdemes rögtön a kukába dobni az elnyűtt cuccokat. Érdemes inkább eltenni, és a megfelelő darabokból csíkokat hasítani, gombolyagot készíteni és azután szőnyeg készítésre felhasználni.

 • Szerencsét hozó pilea

  Szerencsét hozó pilea

  A lakást nemcsak a papírdekorációk tudják díszíteni, hanem a növények is. A modern otthonok egyik legérdekesebb dísze a pénzlevelű pilea.

 • Japán lonc: gyógyít és díszít

  Japán lonc: gyógyít és díszít

  Az európai kertek dísze, gyönyörű szép fehér, hosszúkás, harang alakú virágzata van, mintha egy fehér hajú királylányt látnánk a kert lakói között. Amennyiben feltennének egy találós kérdést, valószínűleg, nem találnák ki azonnal, hogy milyen növényről van szó?