EUR: 347,19 Ft
CHF: 325,24 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Belföld

Újra vár az állatkert!

A Lokál tegnap bejárta a Fővárosi Állat- és Növénykertet, ami 66 nap után nyitotta meg újra a kapuit. A borús idő ellenére szép számmal érkeztek látogatók, főként kisgyermekes családok és szerelmespárok. A szigorú előírásokat betartva mind a vendégek, mind az állatok nagyon örültek, hogy ennyi idő után viszontláthatják egymást. 

Több mint két hónap után újra hangos gyermekkacajtól zengett a Fővárosi Állat- és Növénykert. A borús idő ellenére az újranyitásra szép számmal érkeztek látogatók, akik már alig várták, hogy megnézhessék kedvenc lakóikat.


– Nekünk bérletünk van az állatkertbe, szinte minden hétvégét itt töltünk. Hiányzott már, és alig vártuk, hogy újra itt lehessünk. A kisfiam, Levi nehezen bírta már a négy fal között, és nagyon boldog volt, mikor megtudta, hogy ismét eljöhetünk ide – mondta Dorka.

Dorka és kisfia, Levi (Fotó: Máté Krisztián)

– Másfél éve voltunk itt legutóbb. Nagyon nehezen bírtuk a bezártságot a kislányainkkal, ezért amint láttuk, hogy kinyit az állatkert jöttünk is kicsit kikapcsolódni – mesélte Noémi és Alex. A kétgyermekes család a legtöbb időt a papagájoknál töltötte.


Noémi és Alex a másfél éves Hannával és a három éves Leylával kirándult(Fotó: Máté Krisztián)

Nemcsak kisgyermekes családok, de szerelmesek is érkeztek egy kis szabadtéri romantikázásra. – Szerettünk volna kettesben ellátogatni ide, de pont akkor zártak be a vírus miatt. Jó érzés végre a friss levegőn, a szabadban együtt lenni, és nemcsak a négy fal között romantikázni – mosolyodott el Laura, aki párjával, Ariánnal érkezett.

Laura és Arián  (Fotó: Máté Krisztián)

A látogatók mellett az állatok is nagyon örültek, hogy újra élettel telt meg lakóhelyük. A medvék boldogan játszottak és ugráltak a kifutón, amint észrevették a közönséget, de az orangutánok is szívesen produkálták magukat még evés közben is.

Nem szenvedtek semmiben hiányt az állatok

– Nehéz volt, de mindent meg tudtunk úgy oldani, hogy az állatok semmiben ne szenvedjenek hiányt. Egyedül a látogatók hiányoztak nekik. Örülünk, hogy végre kinyithattunk, betartva minden óvintézkedést. Ha részben is, de  vissza tudtuk adni az állatkertet a közönségnek. Reméljük, hogy fokozatosan, biztonságos körülmények között újra visszatérhetünk a régi kerékvágásba – mondta a Lokálnak Hanga Zoltán szóvivő, aki hozzátette: sok családnak életforma, hogy rendszeresen ellátogat az állatkertbe, ők viselték a legnehezebben ezt az időszakot.

Hanga Zoltán állatkert, zoo, állatok (Fotó: Máté Krisztián)

Legfontosabb előírások

  • Az állatkert munkatársainak maszkot kell viselnie, a látogatóknak nem kötelező, de ajánlott.
  • Jegyet csak előzetesen, az interneten lehet vásárolni.
  • A látogatóknak kötelező betartaniuk a másfél méteres távolságokat, melyet a gondozók ellenőrizhetnek.
  • Az állatokat etetni szigorúan tilos.
  • Aki betegnek érzi magát, azt arra kérik, ne látogassa az intézményt.
  • A belső terek, házak zárva vannak, és a bemutatók is elmaradnak.
  • Az intézmény területén kihelyezett kézfertőtlenítők vannak, amiket rendszeresen töltenek, akárcsak a mosdókban a szappant.

 

Dorka  Szebasztián, Judit és Kálmán vidékről érkeztek az állatkertbe (Fotó: Máté Krisztián)

 

A medvék élvezték, hogy van kis közönségük (Fotó: Máté Krisztián)

 

Az orángután élvezte, hogy villan a vaku és produkálhatja magát (Fotó: Máté Krisztián)

 

Adsz egy puszit? (Fotó: Máté Krisztián)

A kis szurikáta mindenről tudni akar (Fotó: Máté Krisztián)

 

(Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek