EUR: 350,34 Ft
CHF: 330,99 Ft
2020. május 25., hétfő
Orbán

Budapest VI.kerület VII.kerület VIII.kerület

Vírusteszt autóból

Erzsébetváros-Terézváros – Mint egy autósétteremben: csak behajt az ember, megtörténik a mintavétel, és 24 órán belül megtudjuk az eredményt. Ez az új, áthajtásos, érintésmentes vírusteszt.

Ezt az eljárást Európában már használják. Képünkön egy párizsi tesztállomás látható (fotó: MTI)

Erzsébetváros-Terézváros – Vírus idején mindannyian a biztonságra törekszünk, főképp akkor, amikor épp azt szeretnénk kivizsgáltatni, betegek vagyunk-e? Ehhez segítség az az új érintésmentes, áthajtásos koronavírus tesztelőállomás, amely a Groupama Aréna felszíni parkolójában nyílt meg. Így az erzsébetvárosiaknak és a terézvárosiaknak is csak egy ugrás, de autóval kicsit messzebbről is könnyedén elérhető.


Hogyan működik?

A mintavétel az orr- és garatnyálkahártyából történik, az eredményeket pedig akár 24 órán belül megkaphatják a tesztelésen részt vevők.

 

Csak ha regisztrálunk

Az állomásra nem hajthat be bármikor bárki. Elektronikus úton, a Tesztallomas.hu platformon intézhető minden. Az egész eljárás érintésmentes.

 

Mennyi ideig tart?

A vizsgálat 3-5 perc.

 

Mennyibe kerül?

A teszt alapára 26 ezer 900 forint. Fizetni kártyával lehet.

Ázsia, Európa és Észak-Amerika több országában alkalmazzák már sikerrel az autós, áthajtásos koronavírustesztelést, melynek nagy előnye, hogy a vizsgálaton részt vevő személy a mintavétel során végig autója biztonságos környezetében maradhat. Ezt valósította meg most az új állomás is, amelyről több információ tudható meg a témát bemutató közösségi oldalon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kezdés előtt tesztelnek

  Angyalföld – A hivatalok újranyitása előtt minden önkormányzati dolgozó részt vesz egy koronavírus-teszten a XIII.

 • Vigyázat, csalok!

  Vigyázat, csalok!

  Virtuális kiállítás eleveníti fel a mágia kiváló magyar mestere, Rodolfo munkásságát.

 • A derbivel folytatja az Újpest

  A derbivel folytatja az Újpest

  Az Újpest FC, amelynek játékosai a leállás ideje alatt is szorgalmasan készültek a folytatásra, egy rendkívül érdekes meccsel folytatják.