EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 04., szombat
Ulrik

Belföld

A baloldal meg akarja akadályozni, hogy a magyarok elmondják a véleményüket

A baloldal meg akarja akadályozni, hogy a magyarok elmondják a véleményüket a koronavírus-járványról, és annak gazdasági vonatkozásairól – mondta Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője kedden az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: “önmagában komikus”, hogy azok a pártok, amelyek néhány hónappal ezelőtt még diktatúrát kiáltottak Magyarországon, megpróbálják bojkottálni a demokratikus eljárást, amellyel az emberek részt vehetnének a döntéshozatalban.


Ez nem új, hiszen a migrációval kapcsolatos népszavazáskor is voltak olyan ellenzéki pártok, amelyek arra biztatták az embereket, hogy ne vegyenek részt a szavazáson – emlékeztetett a szóvivő.

A mostani nemzeti konzultáció témáit a közbeszédet meghatározó kérdéskörei adták – mondta, megjegyezve, hogy a migráció ezek közé tartozik, amit a magyar baloldal és Brüsszel is kétségbe von.

Jelenleg Magyarországgal szemben három kötelezettségszegési eljárás is folyamatban van a migrációval kapcsolatban – mondta, hozzátéve, ebből is látszik, hogy a vita aktuális.

Azzal, hogy az emberek elmondjak a véleményüket, megtalálhatók azok az egyetértési pontok, amelyek alapján ezt a vitát Brüsszelben is határozottan meg lehet vívni – jelentette ki Farkas Örs.

Kapcsolódó Cikkek