2020. július 06., hétfő
Csaba

Sport

Erdei Zsolt: Tyson minden őrültségre kapható

Az életét kockáztatja Mike Tyson azzal, ha 53 évesen szorítóba lép a nála 22 évvel fiatalabb Tyson Fury ellenében. Legalábbis Dillian Whyte amerikai nehézsúlyú öklöző szerint.

Mint ismert, Mike Tyson, minden idők legfiatalabb nehézsúlyú világbajnoka áprilisban jelentette be, hogy újra edzésbe állt. Igaz, először csak arról volt szó, hogy jótékony célú meccseket vív hasonló korú veteránokkal, ám egyre több kihívó jelentkezett. Sőt körvonalazódott egy összecsapás a WBC világbajnokával, a 31 éves brit Tyson Furyval.


– Iron Mike minden őrültségre kapható – nyilatkozta a Lokálnak Erdei Zsolt korábbi félnehézsúlyú világbajnok. – Nyilván egy ilyen meccset komoly és alapos orvosi vizsgálat előzne meg, de az edzéseiről látott felvételek alapján mondhatom, remek formában van. Rossz jós vagyok, de Fury nagyon rafinált öklöző, Tysonnál jóval fiatalabbakat is simán elintézne a ringben.

Persze korántsem biztos, hogy létrejön az idősebb és a fiatalabb Tyson meccse. Annál is inkább, mert elég vészjóslóan hangzik Whyte a Sky Sportsnak adott nyilatkozata, amelyben felteszi a kérdést: ha baj történik a ringben, ki vállalja a felelősséget?

– Tyson egy legenda, és biztosan kíváncsiak rá, hogy mire képes, de fiatal és motivált bunyósokkal szemben nem lenne szerencsés próbára tennie magát – fogalmazott Whyte.

Kapcsolódó Cikkek