EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Belföld Tatabánya

Érden lesz otthon a DKKA

Junior-világbajnok kapust, összesen négy új játékost és a következő szezon hazai bajnoki mérkőzéseinek helyszínét jelentette be a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA) a múlt héten.

Illusztráció: pxfuel

Vágó Attila a DKKA edzője fotó: DKKA

Az eddig bejelentett kerethez érkezik junior-világbajnok kapusunk, Hlogyik Petra, a beálló Moutsogianni Theodóra, jobb szélre Horváth Gréta és a Macedón válogatott – szintén beálló – Sanja Dabevska.


– Így 20 fős kerettel és az akadémistákkal nyugodtan vágunk neki a bajnokságnak – mondta Gurics Attila, a DKKA menedzsere.

Az NB I-es csapatok egy hónap múlva megkezdik a felkészülést a 2020/21-es bajnoki szezonra. Vágó Attila, a DKKA új edzője a négy új igazolással véglegesítette keretét. Elmondta, hogy az első találkozás július első napjaiban háromnapos laza csapatösszetartó program lesz, némi fizikai felméréssel vegyítve.


– Mivel sok helyről érkeznek a játékosok, a legfontosabb, hogy mielőbb megtaláljuk a közös hangot, megismerjék egymást, utána kezdhetünk csak együtt gyakorolni.

A pálya a DKKA csapatát, a lelátó a szurkolókat várja az Érd Arénában Fotó: Lokál archív

Mint ismeretes, az előző szezonban Szekszárdon játszott a csapat, de az új menedzsment úgy döntött, mindenképp nagyobb befogadóképességű csarnokban lenne ideális a hazai mérkőzéseket játszani. Az érdi kézilabdacsarnok 1800 ülőhellyel, 400 állóhellyel és 100 fős VIP-szektorral rendelkezik.

Hlogyik Petra (kapus)

Junior-világbajnok kapus, Tatabányán kezdett el kézilabdázni, majd 2013 nyarán igazolt a Ferencvároshoz. A korosztályos csapatokban játszott, majd 2014 szeptemberében – mindössze 15 évesen – bemutatkozhatott az élvonalban is. A Bajnokok Ligájában 2015 őszén debütált. Kölcsönben az MTK Budapest és a Pénzügyőr SE csapataiban játszott.

Hlogyik Petra (fotó: DKKA)

Horváth Gréta (jobbszélső)

Tamásiban kezdett el kézilabdázni, Veszprémben majd Kozármislenyben is játszott. Az előző szezonban a Szent István SE csapatát erősítette az NB I-ben. Korosztályos válogatott játékos. A sport mellett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tanul nemzetközi gazdálkodás szakon.

Horváth Gréta (fotó: Szakocaphotography)

Sanja Dabevska (beálló)

Macedóniában született, a 24 éves játékos profi karrierjét a WHC Metalurg Skopjéban kezdte. A DKKA csapatához Görögországból, az O.F.N. Ionias csapatából érkezik. Egyesületeivel rendre játszott a különböző nemzetközi kupasorozatokban is (KEK, Challenge Cup). Utánpótlás-, illetve felnőttszinten is az észak-macedón válogatott tagja.

Sanja Dabevska (fotó: DKKA)

Moutsogianni Theodóra (beálló)

Az édesapja révén görög felmenőkkel bíró Theodóra Dunaújvárosban nevelkedett. Hatéves korától egészen a 2017/2018-as szezonig Dunaújvárosban játszott a DVSI, illetve a DKKA egyesületben. Azóta szerepelt a Vasas SC, a Szombathelyi KKA, illetve az Alba Fehérvár KC csapatában. Karrierje során az NB II-es bajnokcsapatban, illetve az ifjúsági válogatottban is bemutatkozhatott.

Moutsogianni Theodóra (fotó: DKKA)

Kapcsolódó Cikkek

  • 250 milliárd a Magyar falu programra

    250 milliárd a Magyar falu programra

    A Magyar falu program keretösszege jövőre meghaladhatja a 250 milliárd forintot – jelentette ki a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Győr közeli Rábapatonán.