2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Sport

Fazekas László: Nem élném túl, ha kiesne az Újpest

Fazekas Lászlónak a szíve szakad meg, ha ránéz a bajnoki tabellára. A Belgiumban élő egykori 92-szeres válogatott futballistát szeretett klubja mélyrepülése keseríti el, az Újpest a kiesés szélén áll.

MTI Fotó: Kovács Gyula

Az olimpiai bajnok többször át- és kibeszélte a helyzetet korábbi csapattársával, Dunai Antallal, és úgy vélik az edzőváltás logikus lépés volt, de a jövő bizonytalan. Hét forduló még hátravan, és minden meccs életbevágóan fontos.


– A jelenlegi helyezés hűen tükrözi, hogy nincs harmónia a vezérkar és a csapat között – nyilatkozta lapunknak a Megyeri úton máig Kapaként emlegetett focista. – Gyorsan rendezni kell a címer körüli vitát is, mert szurkolók nélkül mit sem ér a futball. Veteránként az én arcomon is ég a bőr a helyezésünk láttán. Kilencszer nyertem  bajnokságot a lilákkal, nekünk már az ezüst- és a bronzérem is kudarc volt. 1968-ban például 102 gól lőttünk, mégis a Fradi lett a bajnok, most pedig már a bennmaradás is megoldhatatlan feladatnak tűnik. Ha jól tudom, a kilencszázas évek eleje óta az első osztályban szerepel a csapat, nem élném túl, ha kiesne.

Fazekas figyelemmel kíséri a magyar bajnokságot, annál is inkább, mert feleségével Spanyolországban „ragadt” a járvány miatt, bőséges ideje volt és van az eredményeket böngészni, és a bajnokság újraindulása óta számolgatni.


– Most még az az elégtétel sem adatott meg, hogy megverjük a Fradit, pedig még egyszer meccselünk velük az Üllői úton, és a sorsolást nézve, vért kell izzadni a bennmaradásért. Szegény Göröcs Titi forog a sírjában…

Kapcsolódó Cikkek