2020. július 04., szombat
Ulrik

Extra

Forgalomkorlátozások, sávlezárások – türelemre lesz szükségünk!

Útszűkületekre, időszakos sávlezárásokra, forgalomelterelésekre kell számítani mától egészen július 10-éig a Nagyvárad tér és a Kálvin tér között. Egyes szakaszokon megszűnik a parkolás, és az M3-as metró a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomáson nem áll meg. A Lokál összegyűjtötte, milyen változásokra kell készülni.

A felújítások miatti új közúti forgalmi rend július 10-én, az utazóközönséget érintő közlekedési változások július 13-án lépnek érvénybe. Az M3-as metró a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomáson július 11-e után nem áll meg, valamint július 8-án 6 órától – várhatóan novemberig – a Szentkirályi utca Üllői út–Baross utca közötti szakaszán egyik irányban sem lehet parkolni.


(Fotó: Máté Krisztián)

Az átépítések és felújítások miatt a forgalmirend-változások az alábbiak szerint alakulnak:

 • Június 29.–július 10. között az Üllői út–Szentkirályi utca csomópontjában gyalogátkelőhelyet alakítanak ki. A közúti forgalomban egy közös elhúzott sáv használható a Kálvin tér felé egyenesen tartók és az Üllői útról jobbra, a Szentkirályi utcába fordulók számára. A Szentkirályi utca első 25 méterén egyik irányban sem lehet parkolni.
 • Július 6.–július 8. között szintén az Üllői út–Szentkirályi utca csomópontjában új, ideiglenes jelzőlámpás kereszteződést alakítanak ki. Irányonként egy-egy sávot lezárnak.
 • Július 8-án 6 órától a Szentkirályi utca Üllői út–Baross utca közötti szakaszán burkolatjavítási munkákat végeznek, ezért mindkét irányban megszűnik a parkolás.
 • Július 8-án 20 órától a Szentkirályi utca Üllői út–Baross utca közötti szakaszán buszsávot alakítanak ki, emiatt változik a forgalmi rend. A közforgalom számára továbbra is egyirányú közlekedés marad érvényben, és a pótlóbuszok számára is egyirányú  lesz a közlekedés. Így a megszokottól eltérően a Baross utca irányából az Üllői út felé közlekednek a pótlóbuszok.

 

Változás jön az utazási költségtérítések elszámolásában

Július 1-jétől csak akkor lehet elszámolni az utazási költségtérítéshez szükséges számlákat, ha azokon szerepel a munkáltató adószáma vagy csoportazonosító száma (csasz). Ha regisztrációkor ehelyett a munkáltató a saját adószámát adta meg, akkor változtatni kell a korábban rögzített adatokon. Így azoknak, akik bérleteiket rendszeresen a BKK jegyautomatáiból vásárolják, és számlát is szoktak igényelni, érdemes lesz megvizsgálni, hogy szükséges-e új QR-kódot kérniük. Az adatok megadását követően a felhasználó egy e-mailt kap, amelyben a BKK-automatáknál történő vásárlás során használandó QR-kódját és annak használatához szükséges információkat találja.

Ezt a kódot a BKK weboldalán lehet igényelni: bkk.hu/automata/szamlaigenyles/fillform

 

M3-as metró a Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák állomásain július 11-e után nem állnak majd meg Fotó: Cser Dániel

Kapcsolódó Cikkek

 • A brit király eltűntnek hitt levele: Olyan, mintha kialudt volna egy fény a családunkból

  A brit király eltűntnek hitt levele: Olyan, mintha kialudt volna egy fény a családunkból

  Szinte mindenki ismeri VI. György brit király történetét (már csak a 4 Oscar-díjas A király beszéde című nagysikerű filmből is, Colin Firth remekbe szabott alakításával), aki annak köszönhetően lett uralkodó, hogy bátyja, VIII. Eduárd a trón helyett inkább a szerelmet választotta. Györgynek pedig nem csupán a monarchia megtépázott hírnevét kellett rendbe hoznia, de a II.

 • Fordulat! Itt tér vissza Joshi Bharat

  Fordulat! Itt tér vissza Joshi Bharat

  Joshi Bharat vezetésével új, saját gyártású műsort indít a LifeTV. Július 20-tól minden hétköznap 17:00-kor kerül képernyőre az Őszintén!

 • Szigorítani kellett az állatmenhelynek a vírus miatt

  Szigorítani kellett az állatmenhelynek a vírus miatt

  A járvány idején is rengeteg kutyus került menhelyre, de sok négylábú talált gazdira is. A Rex Állatszigeten is pörgött az örökbefogadás a karantén alatt, de a szabályokon szigorítani kellett, ugyanis volt olyan, aki csak azért akart állatot tartani, hogyha Magyarországon is bevezetik a kijárási tilalmat, legyen indoka kimozdulni.