2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Belföld Szeged

Hamarabb elkészülhet az M44-es egy újabb szakasza

A közelmúltban ismét bejárást tartottak az épülő M44-es egyik szakaszán. A Békéscsaba és Kondoros közötti 17,6 kilométeres szakaszt még ebben az évben szeretnék átadni a tervezett 2021. január 31. határidő helyett.

Békéscsaba – Nyolcvanszázalékos a készültségi állapota az M44-es Kondoros és Békéscsaba közötti szakaszának. A fejlesztést közösen tekintette meg Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója, Herczeg Tamás és dr. Kovács József országgyűlési képviselő.


Május végére nyolcvan százalékos a beruházás (foto: Lokál)

– A koronavírus-járvány szerencsére nem lassította le a munkálatokat. Mivel jól halad a kivitelezés, van rá esély, hogy a tervezett határidő előtt át tudják adni a beruházást – árulta el Herczeg Tamás a Lokálnak. – Továbbá a kapcsolódó fürjesi elkerülő elvezeti majd a forgalmat Békéscsabáról, és a befektetők számára is vonzóbbá teszi ezt a térséget. Személyes élményként megosztotta lapunkkal a képviselő, hogy teljesen más, jóval biztonságosabb választás az M44 már átadott szakasza a Budapest felé közlekedőknek.

 

A nagyja kész

Pántya József elmondta, az enyhe télnek is köszönhetően jól haladnak a munkálatok. Május végére elérhetik a 80 százalékos készültséget. Jelenleg pályaszerkezet-építések, humuszolások zajlanak.

 

Dr. Kovács József szintén kiemelte, hogy a befektetések tekintetében sokat várnak ettől a beruházástól. Gyulával kapcsolatban pedig elmondható, hogy az M44-esen erről a településről is még gyorsabban, biztonságosabban érhetnek a fővárosba az autósok.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • 250 milliárd a Magyar falu programra

    250 milliárd a Magyar falu programra

    A Magyar falu program keretösszege jövőre meghaladhatja a 250 milliárd forintot – jelentette ki a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Győr közeli Rábapatonán.